Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Zo ziet de nieuwe bioscoop in Enschede eruit: 'Eindelijk, eindelijk, eindelijk!'

Eindelijk wordt de megabioscoop in het voormalige postkantoor in het centrum van Enschede geopend. De opening van bioscoop Vue werd meerdere keren uitgesteld, maar vanaf aankomende woensdag kan iedereen dan echt terecht in een van de negen zalen om een filmpje te kijken vanuit de typerende ligstoelen. Kan je niet wachten om de nieuwe bios te zien? Wij kregen alvast een rondleiding.

Vertraging

In 2017 begon Vue Cinemas al met de bouw en inrichting van de filmzalen in 'het oude postkantoor' aan de Boulevard. Maar liefst elf artikelen besteedde 1Twente er de afgelopen jaren aan, vier keer ging het over telkens opnieuw uitstel van de opening. “De coronapandemie werkte niet mee", legt algemeen directeur Ron Sterk uit. Een paar dagen voor de opening worden nog de laatste puntjes op de ‘i’ gezet voor de filmliefhebbers. Bij binnenkomst ruik je de net geschilderde muren.

Sneak peek dagen

Voor de opening heeft de bios al wel ‘sneak peek dagen’. Trouwe fans mogen de ligstoelen alvast uitproberen en genieten van een film tegen een prikkie. Waar Vue vooral mee pronkt zijn luxe ligstoelen die je naar wens kan instellen. “Ze zitten heel ruim, zelfs als je languit ligt kunnen er nog mensen langs lopen.” De rest van de zaal is helemaal zwart. “Zo word je niet afgeleid en ben je echt met de film bezig."

Parkeergeld

Een nadeel aan de centrale ligging zijn de betaalde parkeerplaatsen. “Inmiddels zijn bezoekers gewend dat ze in het centrum parkeergeld moeten betalen. Daarbij komen veel mensen ook lopend of met de fiets." Kinepolis op het Kennispark is wel een concurrent. Sterk maakt zich daar niet zo druk om: “De elektrische ligstoelen onderscheiden ons.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.