Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Beckum

Mart Hoogkamer keert publiek Pinksterfeesten Beckum rug toe na gooien van bier

MART HOOGKAMER PERSFOTO
Pinksterfeesten-voorzitter Pascal Ottink: "Ik vind het zwak van Hoogkamer (foto). Als je een echte vent bent, dan zeg je tegen de biergooiers dat ze moeten stoppen."
Beeld: PR

Drie bekers bier belandden gisteravond op het podium in Beckum tijdens het optreden van volkszanger Mart Hoogkamer. Die bedacht zich geen moment en keerde de volle tent van de Pinksterfeesten de rug toe. Buiten kon de organisatie hem niet meer op andere gedachten brengen, zegt voorzitter Pascal Ottink: "Ik vind het zwak van hem. Als je een echte vent bent, dan zeg je tegen de biergooiers dat ze moeten stoppen en dat je een mooi feestje gaat bouwen."

"niet doen, niet doen.... doei"

Pascal Ottink stond aan de zijkant te kijken naar het optreden van Hoogkamer. "Hij was gisteravond onze hoofdact, eigenlijk van het hele weekend." Het optreden van de populaire volkszanger stond al vroeg in de avond geboekt. Rond acht uur betrad Hoogkamer het podium. "De jongere jeugd vindt hem mooi. Dat was één van de redenen om hem aan het begin van de avond te laten optreden. Er waren ook veel kinderen met hun ouders aanwezig in de tent. Het was heel gezellig."

Bij het begin van het optreden zag Ottink dat er een aantal bekers bier richting het podium werden gegooid. "Er was een groepje dat dacht leuk te zijn." Ottink stapte direct naar de beveiligers en gaf hen opdracht om in te grijpen. "Maar nog voordat zij iets konden doen, was Hoogkamer al vertrokken. Tijdens het zingen zei hij iets van 'niet doen, niet doen.... doei', en toen was hij weg." De jongens die het bier gooiden zijn direct de tent uitgezet.

Video

Op deze video die is geplaatst op Dumpert is te zien dat Hoogkamer al na enkele seconden het podium in de feesttent in Beckum afstapt. Ook op sociale media staan filmpjes en reageren mensen op het vertrek van de volkszanger. De meningen zijn verdeeld. Sommigen vinden het net als Ottink zwak van de zanger dat hij zijn optreden zo snel heeft afgebroken, anderen geven hem groot gelijk.

Kinderen teleurgesteld

Volgens Ottink reageerde het publiek vooral heel verbaasd op het plotselinge vertrek van de jonge volkszanger. "De kinderen die speciaal voor hem waren gekomen, waren natuurlijk heel erg teleurgesteld." Buiten probeerden andere leden van de organisatie de zanger over te halen om zijn optreden af te maken, maar vooral de manager van Hoogkamer wilde daar niets van weten. "Hij riep ook direct dat we ons geld niet terug zouden krijgen. Als we dat wel zouden willen, dan zouden we hem terugzien in de rechtbank."

Nadat Hoogkamer en zijn manager waren vertrokken, ging het feest in de tent al snel verder. Ottink: "De dj die later op de avond zou optreden was er al, dus die is het podium opgegaan. Die speelde er leuk op in en begon met een liedje van Mart Hoogkamer. Het is gewoon heel jammer dat dit is gebeurd. De tent zal helemaal vol. Het was een smetje op een mooie eerste pinksterdag."

Bierdouche Lil Kleine

Mart Hoogkamer is niet de eerste artiest die na het gooien van bier het publiek van een Twents zomerfeest de rug toekeert. In 2018 deed Lil' Kleine dat in Hengevelde. De rapper hield het wel langer vol op podium dan Hoogkamer. Lil' Kleine besloot na dertig seconden dat het genoeg was geweest. Bij zijn vertrek sprak hij het publiek nog toe: "Moet je horen, ik ga jullie een mop vertellen. Ik heb hier dertig seconden op het podium gestaan en ik heb vijftienduizend euro verdiend. Dankjewel!"

Hoeveel de organisatie van de Pinksterfeesten in Beckum voor het optreden van Hoogkamer heeft betaald, wil Ottink niet zeggen. "Hij kost op dit moment een duizend of acht als je hem wilt boeken." Zoveel hebben ze in Beckum niet voor hem neergelegd. "Wij hebben hem vorig jaar zomer al geboekt, toen was hij flink goedkoper."

Of de organisatie iets terugziet van het geld, weet de voorzitter nog niet. "Vanmiddag komen mensen van het artiestenbureau langs om te praten."Als het aan de manager van Hoogkamer ligt, kan Beckum fluiten naar haar geld. In De Telegraaf zegt hij dat er heel duidelijk in het contract staat dat bier gooien niet wordt getolereerd en dat het geld sowieso niet terug gaat.

Pinksterfeesten beckum 1 2022 STILL
Lees ook
Geen botsauto's op Pinksterfeesten Beckum, maar wel een sfeertje à la Zwarte Cross en Dauwpop
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.