Verkeer
Stuur appje
Zoek

Almelose junior cyber agents halen top drie HackShield spel en maken het internet een stukje veiliger

Van de 112 Almelose kinderen die het spel HackShield spelen, halen Danilo, Tessa en Ruben de top drie. Op het gemeentehuis worden de drie junior ‘cyber agents’ gehuldigd door de burgemeester. “Digitale veiligheid is voor iedereen van belang, zowel jong als oud”, aldus burgemeester Arjen Gerritsen.

In een politieauto met twee motoragenten ervoor komen de drie junior cyber agents aan op het stadhuis. Daar ontvangen ze een oorkonde van de burgemeester en een tas vol cadeautjes. De hoofdprijs was politie monopoly. “Kinderen zijn vaak heel actief online. We vinden het belangrijk dat we jonge kinderen bewust maken van de risico’s op het internet met een spel”, aldus burgemeester Gerritsen.

HackShield spel

Kinderen tussen acht en twaalf leren met het spel HackShield over digitale criminaliteit, waar ze online op kunnen letten en hoe ze dingen opsporen die niet goed zijn. HackShield werkt samen met veel gemeenten in Nederland. Gemeenten en politie zijn op zoek naar Cyber Agents die ervoor kunnen zorgen dat zijzelf en hun omgeving het internet veilig kunnen gebruiken. Het spel is met de huldiging niet voorbij, kinderen kunnen het blijven spelen via www.joinhackshield.nl.

Ethische hacker

De politie Almelo hoopt dat veel kinderen leren over digitale veiligheid met het spel. Ook bij de politie is het een belangrijk thema: “We blijven bezig met digitaal een transitie te maken. Een van de winnaars heeft de ambitie om ethisch hacker te worden bij de politie. Wie weet komt die er echt bij, die mensen hebben we ook nodig”, aldus Marije ter Beek, teamchef politie Almelo.

Veel ontwetendheid

In april komt het mobiel media lab van de politie naar Almelo. Het doel hiervan is oudere doelgroepen bewust maken van de veiligheid. “We merken dat er nog veel onwetendheid is. Samen kunnen we veel criminaliteit voorkomen door mensen bewust te maken van digitale veiligheid”, aldus de burgemeester.

icon_main_info_white_glyph

Mobiel Media Lab

Op dinsdag 4 april en woensdag 5 april staat het Mobiel Media Lab van de politie op het Marktplein. Inwoners kunnen bij de truck terecht voor tips over betere online bescherming. Op beide dagen is het Media Lab van 9.00 uur tot 16.00 uur open. Agenten vertellen over de nieuwste trucs van criminelen en geven tips over hoe mensen kunnen voorkomen dat criminelen online hun slag slaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.