Verkeer
Stuur appje
Zoek

Week van Digitale Veiligheid in Almelo: politie geeft inwoners tips

Mobiel Media Lab
Beeld: Politie

Digitale oplichting is een groeiend probleem. Steeds meer mensen worden er slachtoffer van. Op dinsdag 4 en woensdag 5 april staat op het Marktplein in Almelo het Mobiel Media Lab. Inwoners kunnen hier terecht voor tips over betere online bescherming.

Het Mobiel Media Lab is een grote truck van de politie. Op beide dagen is de truck tussen 09.00 en 16.00 geopend voor vragen over digitale veiligheid. Agenten vertellen over de nieuwste trucs van criminelen en geven direct toepasbare tips over hoe mensen kunnen voorkomen dat ze slachtoffer worden. Volgens de politie is het belangrijk om (pogingen) tot online criminaliteit altijd te melden of er aangifte van te doen.

Een op de zes personen

Een op de zes mensen is slachtoffer van digitale criminaliteit. Dat gebeurt niet alleen bij oudere mensen, ook steeds meer jongeren zijn slachtoffer van digitale oplichting. Tegelijk zijn jongeren volgens de politie ook regelmatig als dader betrokken bij deze vorm van criminaliteit. ‘Zij beseffen vaak niet dat zij door criminelen misbruikt worden. Soms komen ze hierdoor zelfs in de georganiseerde misdaad en drugscriminaliteit terecht. Daaraan ontsnappen is ingewikkeld.’ Om jongeren hier bewust van te maken, staat het Mobiel Media Lab op maandag 3 april bij het Alma College in Almelo.

De komst van het Mobiel Media Lab naar Almelo is onderdeel van de lokale Week van de Digitale Veiligheid die op maandag 3 april van start gaat.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.