Verkeer
Stuur appje
Zoek

Voor één keer FC Twente-speler: G-voetballers Achilles'12 beleven bijzondere voetbaldag

Een dag in de huid kruipen van Wout Brama of Michel Vlap. Het is niet voor iedereen weggelegd. Wel voor de spelers van Achilles'12 G2 uit Hengelo. Zij weten na zaterdag hoe het is om een FC Twente-speler te zijn. In hun thuiswedstrijd tegen V.V. Haaksbergen traden ze aan als FC Twente. In officieel tenue én met een professionele voorbereiding.

Het is zaterdagochtend 10.00 uur als de spelers van het G2-team zich melden bij De Grolsch Veste. Daar is de start van deze unieke voetbaldag die begint met een echte sportmaaltijd, zoals de spelers van FC Twente dat ook krijgen.

icon_main_info_white_glyph

Over dit initiatief

Dit G-voetbalevenement is een initiatief van FC Twente en MEE Twente. Zes clubs in de regio (Achilles ’12, v.v. Haaksbergen, SDC ’12, HVV Tubantia, NEO en GFC Goor) hebben samen een eigen speelschema opgezet voor G-voetballers. Het zijn spelers die buiten de reguliere G-competitie vallen. Deze teams gaan bij het FC Twente G-voetbalevenement, dat twee keer per seizoen gehouden wordt, beurtelings als FC Twente een wedstrijd spelen.

In de spelersbus naar Hengelo

Een bordje koolhydraten voor de broodnodige energie. Op het menu: pasta en lasagne. Dat gaat er wel in bij de spelers.

Tijd om richting de kleedkamer te gaan en de eigen kleding om te wisselen voor FC Twente-tenues. En voor de spelers met pijntjes hét moment om nog even plaats te nemen op de massagetafel waar verzorger Bennie Assink de spieren soepel masseert. Dan is het moment daar: de spelersbus van FC Twente rijdt de parkeerplaats voor De Grolsch Veste op om koers te zetten naar sportcomplex 't Wilbert in Hengelo.

20230325-Achilles12-G2-1-dag-FC Twente-speler-groep-bij-bus-still
Het team ging met de spelersbus van FC Twente richting hun eigen sportpark 't Wilbert in Hengelo
Beeld: Still uit video

You'll never walk alone en een wonderschone treffer

Daar worden ze bij aankomst opgewacht door de opponent uit Haaksbergen. Van een vijandige sfeer is geen sprake: onder luid gejuich stappen de spelers van Achilles'12 uit de bus. En ook daarna zitten beide teams eerst nog gebroederlijk bij elkaar. Maar als de aftrap nadert is het ieder voor zich. Na de warming-up en een peptalk van gelegenheidstrainers Jan van Staa en Rik Platvoet zijn de spelers klaar om het veld te betreden. Dat gebeurt, net als in De Grolsch Veste, op de tonen van You'll never walk alone.

De wedstrijd, van twee keer twintig minuten, is vooral in de tweede helft spectaculair. Net wanneer het duel in een doelpuntloos gelijkspel lijkt te eindigen, slaan de gasten uit Haaksbergen toe. In korte tijd staat het 0-2. Maar, het mooiste doelpunt van de middag is van FC Twente/Achilles'12. Remco, eigenlijk verdediger van dienst, krult de bal van afstand op fraaie wijze binnen. Niet genoeg voor een punt, maar wel een mooie vermelding waard.

20230325 Achilles12-1-dag-FC Twente-speler-warmlopen-still
Een goede warming-up voor de wedstrijd
Beeld: Still uit video

Fantastische dag

Na het laatste fluitsignaal lopen de emoties uiteen. Feest aan de kant van de bezoekers, teleurstelling bij hen in FC Twente-tenue. Maar de domper is gauw vergeten. Op een dag als deze, gaat het niet om de uitslag. Dat vindt ook gelegenheidstrainer Jan van Staa. Hij zag zijn spelers een fantastische dag beleven die indruk heeft gemaakt. "Bij aankomt bij De Grolsch Veste vanochtend keken ze hun ogen al uit. En er wacht ze zometeen nog een verrassing: ze mogen de kleding houden. Wat wil je nou nog meer? Dan zegt die uitslag gewoon niks."

Van Staa is samen met Rik Platvoet alleen voor deze zaterdag trainer van het FC Twente/Achilles'12 team. De vaste coaches van deze groep zijn Floor de Nobel en Jordin Wilms. Zij willen voor deze keer best de leiding uit handen geven, want ze zien de spelers genieten. Al was er ook wel wat spanning voelbaar tijdens de laatste training voor deze speciale wedstrijddag, zeggen ze. "Sommigen waren wel gespannen, maar ze hadden er vooral heel veel zin in. Ze keken er echt naar uit."

230309 fct achilles 2 FC TWENTE MEDIA
Lees ook
G-voetballers Achilles'12 kruipen één dag in de huid van Michel Vlap en Robin Pröpper
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.