Luister
Kijk
Zoek

G-voetballers Achilles'12 kruipen één dag in de huid van Michel Vlap en Robin Pröpper

230309 fct achilles 1 FC TWENTE MEDIA
Rik Platvoet (midden) maakt van de spelers van Achilles'12 een heus FC Twente-elftal
Beeld: FC Twente Media

Een rondleiding in De Grolsch Veste, samen een echte sportmaaltijd nuttigen, opgehaald worden met de spelersbus en voetballen in het shirt van FC Twente: zaterdag 25 maart wordt een bijzondere voetbaldag voor de G-voetballers van Achilles ’12 uit Hengelo.

Aftrap

FC Twente organiseert de komende seizoenen dit soort bijzondere dagen voor G-voetballers uit de regio. Dat doet de club samen met MEE Twente, de belangenorganisatie voor mensen met een handicap in Twente. Woensdagavond vond de aftrap plaats bij Achilles ‘12.

“Samen voetballen en plezier maken, daar gaat het om””

Voorbereidende training

Als voorbereiding op de wedstrijd, die het Hengelose G-team over twee weken tegen v.v. Haaksbergen gaat spelen, verzorgden Jan van Staa en Rik Platvoet een training voor de spelers. “Het enthousiasme bij de spelers is altijd groot en zorgt voor veel plezier op het veld”, vertelt Van Staa. “Samen voetballen en plezier maken, daar gaat het om.”

Zes verenigingen

Bij het FC Twente G-voetbalevenement spelen voetballers van Achilles ’12, v.v. Haaksbergen, SDC ’12, HVV Tubantia, NEO en GFC Goor beurtelings als FC Twente een wedstrijd tegen elkaar. Zij worden die dag getraind en gecoacht door Jan van Staa en Rik Platvoet.

FC Twente en MEE Twente

De spelers van deze zes teams komen niet uit in een reguliere voetbalcompetitie, maar spelen dit seizoen onderling tegen elkaar. Samen met MEE Twente wil FC Twente met dit evenement het G-voetbal in de regio een speciaal podium bieden.

Van Staa: "Dit event hebben we ook tussen 2010 en 2014 meerdere malen georganiseerd. Nu pakken we draad weer op met één verschil: dit keer met teams die niet actief zijn in een reguliere competitie."

230309 fct achilles 3 FC TWENTE MEDIA
Woensdagavond vond de aftrap plaats bij Achilles ‘12.
Beeld: FC Twente Media
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip de redactie via [email protected] of bel één van onze redacties (zie contactpagina).