Verkeer
Stuur appje
Zoek

Witte rook bij D66: nieuwe wethouder van Almelo gekozen

20230324 Margreet Overmeen 2
Beeld: D66 Hellendoorn

Na het plotselinge vertrek van wethouder Monique van Saane ging de fractie D66 Almelo direct op pad om een nieuwe bestuurder te vinden. Margreet Overmeen (49) uit Wierden is de gelukkige. “Ik denk dat we wel vriendjes worden”, aldus Overmeen.

“Het was geen grote verrassing, maar ik ben heel blij”, zegt Overmeen. “Het klinkt afgezaagd, maar ik vind het mooiste aan wethouder zijn "het beter maken voor de mens.” Ondanks dat ze met haar man en twee dochters in Wierden woont, voelt Overmeen zich verbonden met Almelo. “Vroeger ging ik naar school wat nu het Noordik heet en mijn man werkt in Almelo.”

Twentse link

Fractievoorzitter van D66 Jeroen Wiertz gaf aan dat ervaring hebben een belangrijke eis was bij de zoektocht naar een vervangende wethouder: “We zochten iemand met een Twentse link en veel ervaring in de politiek. Het liefst iemand die al ervaring had als wethouder.”

Ervaring

Bestuurlijke ervaring heeft Overmeen wel; vanaf 2011 is ze al actief in de politiek. Het begon bij de Provinciale Staten als statenlid en na drie jaar werd ze fractievoorzitter van D66 bij de provincie Overijssel. Daarna is ze van 2018 tot 2022 wethouder in Hellendoorn geweest, daar kent ze de huidige wethouders van. “Ik pas wel goed in het Almelose college van B en W van de mannen, ik ken ze al vanuit mijn functie als wethouder in Hellendoorn. We werkten al veel samen als gemeentes. Ik denk dat we wel vriendjes worden”, aldus Overmeen.

Theaterhotel

Voormalig wethouder Van Saane was verantwoordelijk voor de thema’s jeugdzorg, duurzaamheid en kunst en cultuur. Het precieze takenpakket moet nog besproken worden, maar dit zijn de thema's waar de nieuwe wethouder zich ook mee bezig zal houden. Bovendien was Van Saane betrokken bij de gesprekken tussen het Theaterhotel van der Valk en de gemeente over de financiering van de renovatie van het Theaterhotel. Het is onbekend of Overmeen zich hier ook mee gaat bemoeien.

Monique van saane gemeente Almelo
Lees ook
Fractievoorzitter bij Almelose gemeenteraad zag vertrek 'eigen' wethouder niet aankomen

Integriteitsonderzoek

Overmeen kan niet meteen van start, eerst moet er nog een integriteitsonderzoek worden afgenomen. Fractievoorzitter Wiertz geeft aan dat het slechts een formaliteit is. “Bij de raadsvergadering moet er na het onderzoek nog officieel over gestemd worden”, aldus Wiertz. Waarschijnlijk legt ze op 18 april de eed af en kan ze officieel van start als wethouder.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.