Verkeer
Stuur appje
Zoek

Fractievoorzitter bij Almelose gemeenteraad zag vertrek 'eigen' wethouder niet aankomen

Monique van saane gemeente Almelo
Voormalig wethouder Monique van Saane
Beeld: Gemeente Almelo

Monique van Saane (D66) is per direct gestopt als wethouder in Almelo. Woensdagmiddag heeft ze dat kenbaar gemaakt aan de gemeenteraad middels een ontslagbrief. Voor haar partij kwam deze beslissing als een verrassing. "Ze voerde haar functie uit met veel energie", aldus fractievoorzitter Jeroen Wiertz.

In haar ontslagbrief geeft Van Saane woensdag aan dat het wethouderschap meer van haar vraagt dan ze zich voorstelde. “De dynamiek en zwaarte van het vak heb ik afgelopen maanden in de praktijk mogen ervaren. Het wethouderschap vraagt meer van me dan ik bij de start van het college heb verondersteld. Om die reden heb ik voor mezelf de afweging gemaakt per direct te stoppen als wethouder." Dit besluit kwam als een verrassing voor de fractievoorzitter Jeroen Wiertz, vertelt hij aan 1Twente.

'Een moedig besluit'

"Het is een heel moedig besluit en ik heb er respect voor", zegt Wiertz. "Ze voerde haar functie met veel energie uit en dat waarderen we bij de partij zeer." Het was hoe dan ook een onverwachte wending toen de wethouder haar taken neerlegde. "Ik heb het niet zien aankomen, het was een verrassing woensdagmiddag." Er is nog geen vervanger op het oog, maar daar gaat de partij direct naar op zoek.

Theaterhotel van der Valk

Nadat ze vier jaar gemeenteraadslid is geweest, wordt Van Saane in juni 2022 aangesteld als wethouder voor het programma klimaat en milieu. Sindsdien houdt ze zich ook bezig met de portefeuilles jeugdzorg, duurzaamheid en kunst en cultuur. Zo bekommerde ze zich om het Theaterhotel. De gemeente en het Theaterhotel zijn al maanden aan het bakkeleien over het financieren van een hoognodige renovatie. Of haar vertrek daarmee te maken heeft, kon Wiertz niet zeggen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.