Verkeer
Stuur appje
Zoek

Door wind en regen: Theo doet het voor Heracles Almelo

Theo Vos op de fiets bij de laatste uitwedstrijd in Oss
Theo Vos op de fiets bij de afgelopen uitwedstrijd in Oss
Beeld: Theo Vos

Heracles Almelo heeft veel trouwe supporters. Eén van die trouwe supporters is Theo Vos. Hij gaat dit seizoen naar elke wedstrijd en al die wedstrijden bezoekt hij op de fiets.

Theo is geboren in Amsterdam maar woont inmiddels 33 jaar in Almelo. Met trots is hij al dertig jaar supporter van Heracles. “Het is bij Heracles gewoon een hele gemoedelijke en laagdrempelige sfeer”, vertelt Theo.

Iets doen voor de club

“Toen de voetbalclub vorig jaar degradeerde wilde ik iets voor de club doen”, zegt Theo. De geboren Amsterdammer heeft als hobby fietsen en gaat ook graag zomers op fietsvakantie. “Dan neem ik mijn tentje en mijn kookspulletjes mee en dan ga ik er twee weken lekker op uit”. Ineens zag Theo daar twee hobby’s samenkomen: het aanmoedigen van Heracles en zijn liefde voor fietsen.

Weer of geen weer

Theo kwam met het idee om elke wedstrijd van de club op de fiets te bezoeken. Weer of geen weer: Theo stapt bij elke wedstrijd op zijn fiets. “In Almelo is dat natuurlijk niet zo ver maar Helmond is wel een eindje fietsen”, zegt Theo lachend. Heracles Almelo is erg positief over Theo zijn fiets- avonturen en support hem hier in. “Ik heb een seizoenkaart maar de uitwedstrijden krijg ik cadeau van de club. Op de terugweg mag mijn fiets ook in de bus van de stewards en mag ik met die bus mee terug naar huis”, vertelt Theo.

Nieuw boek

Theo schrijft ook over zijn tochten op de fiets. Zo schreef hij eerder al het boek ‘de aandachtstrekker’ wat gaat over zijn fietstocht van Bazel, Berlijn en weer terug naar huis. De Heracles supporter is nu weer in zijn pen geklommen. “Ik kan het stiekem wel verklappen want ik ga samen met Heracles een boek uitbrengen”, zegt Theo trots. Het boek zal bestaan uit Theo zijn fietsverslagen en de wedstrijdverslagen van de voetbalclub. Wanneer het boek uitkomt is nog niet bekend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.