Verkeer
Stuur appje
Zoek

Abby Gomez zwanger; Nico-Tom Pen neemt haar plek bij GroenLinks Hengelo in

Nico Tom Pen van de Universiteit Twente Foto RTV Oost Teun van der Velden
Nico-Tom Pen werkt op de UT (foto), maar zal nu ook aan de bak moeten in Hengelose gemeenteraad.
Beeld: Teun van der Velden / RTV Oost

GroenLinks moet het de komende maanden doen zonder Abby Gomez. Het raadslid is in blijde verwachting van haar tweede kind en zal het om die reden de komende tijd wat rustiger aan moeten doen. Fractievertegenwoordiger Nico-Tom Pen zal haar plek tijdelijk overnemen.

Stedelijke ontwikkeling

Fractievoorzitter Elske Mooijman is blij dat er iemand in de startblokken staat, die Gomez moeiteloos moet kunnen vervangen: "Nico-Tom is een gedreven expert op het gebied van stedelijke ontwikkeling en wonen, tegenwoordig een belangrijk onderwerp. Hij is al geruime tijd actief als fractievertegenwoordiger en al langer als lid van de schaduwfractie, waardoor zijn overgang naar de raad ongetwijfeld soepel zal verlopen."

Rik Wolters

Pens functie van fractievertegenwoordiger zal worden overgenomen door Rik Wolters. Mooijman daarover: "Rik stond tijdens de gemeenteraadsverkiezingen bij ons op de lijst en is dus geen onbekende in de fractie. Hij heeft vooral kennis op het gebied van het mobiliteit, water en klimaatadaptatie binnen het fysieke domein en past hierdoor goed binnen de fractie."

Het is nog niet bekend wanneer Pen officieel tot raadslid wordt benoemd.

220704 Abby Gomez Groen Links Hengelo Ernst Bergboer
Abby Gomez is in blijde verwachting van haar tweede kind en zal het om die reden de komende tijd wat rustiger aan moeten doen.
Beeld: Ernst Bergboer / 1Twente
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.