Verkeer
Stuur appje
Zoek

Megatulpen in Enschede vernield: 'Heel erg jammer dat dit gebeurt'

20230320 megatulpen Oude Markt kapot foto Gemeente Enschede
De megatulpen in Enschede zijn kapotgemaakt
Beeld: Facebook/Gemeente Enschede

Het moest een feestelijke start van de lente worden, maar de actie 'Enschede zet de bloemetjes buiten' loopt voor het begin al anders dan gehoopt. De megatulpen op de Oude Markt zijn geknakt, door toedoen van vandalen. "Helaas zijn onze bloemen al kapotgemaakt voordat ze in volle glorie buiten stonden", reageert de gemeente.

Onder de noemer 'Enschede zet de bloemetjes buiten' worden komende maand verschillende acties ingezet om de stad als aantrekkelijke bestemming voor een dagje uit neer te zetten, waaronder het versieren van de stad met metershoge tulpen, margrieten en boomornamenten.

“Wij vinden het echt heel erg jammer dat dit gebeurt.”

Geknakt

Een dag voor het begin van de lentecampagne werden de organisatoren echter onprettig verrast. Op een foto is te zien hoe twee megabloemen op de Oude Markt zijn vernield. "Wij vinden het echt heel erg jammer dat dit gebeurt", reageert de gemeente. "De tulpen en andere objecten staan er als versiering van de stad en het is jammer als mensen dit verpesten voor anderen."

De eigenlijke bedoeling van de versiering is anders. "We hopen dat de komende weken onze tulpen, krokussen en andere lenteversieringen alleen worden gebruikt als fotomoment en verder met rust worden gelaten door jong én oud." De bloemen zijn dit jaar ook te vinden op het Van Heekplein, de Langestraat en Van Loenshof.

Op herhaling

Voor wie niet op de foto wil met een megamargriet: er is meer. Zo zijn er gratis lentewandelingen door de binnenstad en worden er winacties gehouden.

De stadsmarketeers van Enschede Promotie zetten de bloemetjes vorig jaar voor het eerst buiten, toen om duidelijk te maken dat de stad weer geopend was na corona. Dit jaar gaat de campagne op herhaling, met als doel meer bezoekers te trekken, die langer verblijven en meer besteden. In deze editie zijn er een aantal toevoegingen.

Lees verder onder de foto.

Enschede zet de bloemetjes buiten
De megatulpen in betere tijden
Beeld: Enschede Promotie

Nieuw: lenteroute en foto-winactie

Nieuw is de lenteroute. Deze wandeltocht gaat langs verschillende locaties waar je 'de schoonheid van de stad' ziet. Onderweg zijn er letters verstopt, en alle letters samen vormen een zin. Het lenterouteboekje is vanaf vrijdag 24 maart gratis af te halen bij Tourist Info Enschede.

Daarnaast is er een foto-winactie. De mooiste lentefoto die op Instagram wordt geplaatst, wordt beloond met een Enschede Cadeaukaart. "Een perfecte plek voor een goede foto is de fotowand aan de Langestraat", tippen de stadsmarketeers.

Stadswandeling

Zoals vorig jaar kan iedereen ook weer meedoen aan één van de gratis stadswandelingen verzorgd door Stadsgidsen Enschede, op de zaterdagen tussen 21 maart en 21 april. Om 11.00 uur en 13.00 uur vertrekken er groepen vanaf de Tourist Info Enschede aan de Langestraat 41. Meer informatie en het aanmeldformulier is te vinden op uitinenschede.nl/lente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.