Verkeer
Stuur appje
Zoek

Acteur Korneel Evers keert terug naar Almelo voor Darius Dhlomo

Korneel Evers
Beeld: Amrita Panday

Darius Dhlomo gaat zijn terugkeer maken in het stadion van Heracles Almelo. Er komt een muzikale voorstelling over het leven van de Zuid-Afrikaanse voetballer naar Erve Asito. Acteur en geboren Almeloër Korneel Evers mag daar zijn steentje aan bijdragen.

Korneel, bekend van onder andere ‘de Heineken ontvoering’, ‘Luizenmoeder de film’ en zijn deelname aan het programma ‘de Slimste Mens’, zegt heel veel zin te hebben in de voorstelling. “Het wordt echt enorm! Het veld is het podium, het publiek zit op de tribune aan de lange zijde en het decor komt op en afgereden”, visualiseert Korneel. De acteur mag twee rollen op zich nemen: de voorzitter van Heracles en de vader van Geesje. “Dat is het meisje waar Dhlomo verliefd op wordt”. In eerste instantie kwam Korneel alleen op casting voor ‘de vader van’ maar kreeg later toch te horen dat hij voor beide rollen in aanmerking kwam. “Dikke prima, we gaan het gewoon invullen”, zegt Korneel lachend.

Repeteren

Op 21 juni gaat de voorstelling in première en is tot 30 juni te zien. “In mei beginnen we met repeteren”, vertelt Korneel. “Mensen denken altijd dat tekst leren heel lastig is maar dat valt wel mee. Een scene uit zichzelf duurt niet zo heel lang. Als je dan en paar keer repeteert, de eerste paar keren met het papier in je hand, dan weet je op een gegeven moment echt wel welke woordjes je om de beurt moet zeggen”.

Als muziek in de oren

De voorstelling wordt een ‘muzikaal spektakel’ genoemd en zal uit een paar liedjes bestaan. “De liedjes weet ik nog niet”, zegt Korneel. “Maar het is geen musical, waarin het de liedjes zijn die het verhaal vertellen”. Het is de acteur nog niet bekend of hij zelf ook moet zingen. “Maar daar ga ik verdomme toch wel van uit”, grapt Korneel. De liedjes worden gemaakt door Dries Bijlsma. Dries produceert onder andere voor bekende artiesten zoals Typhoon en Bløf.

Terug het theater in

Korneel kijkt erg uit naar de voorstelling komende zomer. “Ik vind het heel leuk dat de voorstelling in het voetbalstadion is. Het leuke is ook dat het maar een beperkte tijd is. Na 30 juni heb je ook gewoon pech gehad”. De afgelopen jaren concentreerde Korneel zich vooral op film en camera- acteren en voelde hij toch de behoefte weer terug te keren naar het theater. “Toen deze voorstelling onverwachts op mijn pad kwam, was de keuze niet zo moeilijk. Dit lijkt me echt heel erg leuk om te doen”, vertelt Korneel.

icon_main_info_white_glyph

Kaartverkoop

‘DHLOMO’ speelt van 21 tot 30 juni op Erve Asito. Kaarten via: www.dhlomo.nl

Voorstelling Dhlomo
Beeld: Erik Franssen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.