Verkeer
Stuur appje
Zoek

Ook na opheffing coronamaatregelen nog thuiswerken? Dit vinden Almeloërs ervan

Bijna tweederde van de mensen werkt weer op kantoor na de coronapandemie. Dat is nog altijd minder dan voor het uitbreken van de ziekte. Dat staat in een landelijk reizigersonderzoek van 2022 van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Werken de mensen in Almelo ook vaker thuis dan voor corona? 1Twente ging de Almelose markt op met de stelling "Ook na corona werk ik liever thuis".

Volgens het reizigersonderzoek is 78 procent van de thuiswerkers positief over het thuiswerken in oktober 2022. Dat percentage ligt hoger dan in 2020 en 2021. Het aantal dagen dat mensen thuis werkt, is gestegen van 0,8 (2021) naar 1,1 dagen in 2022. Het belangrijkste voordeel van thuiswerken dat mensen noemen, is dat ze geen reistijd hebben. Het grootste nadeel dat ze noemen, is het mindere contact met collega's.

icon_main_info_white_glyph

Coronamaatregelen opgeheven

De laatste coronamaatregelen zijn opgeheven. Dat betekent bij klachten niet meer testen en bij ziekteverschijnselen kunnen mensen zelfs naar het werk in overleg met de baas. 17 maart was de laatste dag dat mensen zich konden laten testen bij een GGD. Alle testlocaties zijn gesloten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.