Verkeer
Stuur appje
Zoek

Driedubbel feest voor Zone.college in Enschede

Leerlingen Zone college vieren driedubbel feest
Driedubbel feest voor het Zone.college in Enschede
Beeld: {FOTO} Zone.college Enschede

Drie redenen voor een feestje bij het Zone.college in Enschede deze week. De middelbare school opende woensdag een speciale huiskamer-bieb-studieruimte, het eco-team ontving het internationale keurmerk voor duurzaamheid en als kers op de taart werd ook nog eens de Gouden Schoolkantine Schaal overhandigd.

Het oude studiecentrum van de school, waar eerder alleen computers stonden, is de afgelopen maanden omgebouwd tot een ‘Chill Zone’. Daarin zijn een huiskamer, een bibliotheek en een studieruimte gevestigd.

Meerdere scholen in Enschede hebben al een huiskamer en nu is er dus ook een te vinden in het Zone.college. Het idee ervanr is dat jongeren tijdens en na schooltijd een fijne plek hebben waar ze elkaar kunnen ontmoeten. Zo staat er een pooltafel, is er plek om te darten en is er een spelcomputer.

Wethouder Niels van den Berg opent de chill zone in Zone college Enschede
Wethouder Niels van den Berg opende de nieuwe 'Chill Zone' van Zone.college in Enschede
Beeld: Zone.college

Groene vlag

Tweede reden voor feest is de 'Groene Vlag' die Zone.college kreeg van Eco-Schools, het hoogst haalbare internationale keurmerk voor duurzame scholen. Om dit te bereiken werkte een team van negentien leerlingen en vijf medewerkers hard om hun school van binnenuit te verduurzamen. Dit eco-team realiseerde een watertappunt, zorgde voor gratis fruit voor iedereen en maakte dat afval wordt gescheiden.

Gouden Schoolkantine

Het Zone.college mocht ook de Gouden Schoolkantine Schaal 2022-2023 van het Voedingscentrum in ontvangst mogen nemen. Deze schaal laat zien dat de school zich inzet voor een gezondere toekomst voor jongeren. Op dit moment bestaat ten minste tachtig procent van het aanbod op de school uit gezondere broodjes, fruit, salades en andere gezonde producten. Het is voor leerlingen zo gemakkelijker om gezondere keuzes te maken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.