Verkeer
Stuur appje
Zoek

Expositie 'Op de thee' in Stedelijk Museum Almelo gaat over de verhalen van de stad

Stedelijk Museum Almelo
De tentoonstelling geeft een historische blik op het leven van de Almeloërs
Beeld: Raymond Legtenberg

Uitgaan in der jaren vijftig: hoe ging dat? Waarom was roken in de jaren vijftig en zestig doodgewoon? Welke oudere Almeloër herinnert zich niet de wekelijkse wasbeurt in een teiltje? Het Stedelijk Museum Almelo neemt de inwoners mee terug in de tijd met de expositie 'Op de thee, op zoek naar verhalen van vroeger' die nog tot en met 4 juli duurt.

Het museum hoopt overigens dat de bezoekers niet alleen komen kijken, maar ook verhalen willen vertellen over bijvoorbeeld hun werkzame leven bij oer-Almelose bedrijven als Bolletje en Ten Cate. Daarom staat in de tentoonstellingszaal van het museum de thee klaar voor Almeloërs die iets hebben te vertellen.

Almelo's erfgoed

Het gaat erom de Almelose historie en het erfgoed dichter bij de bezoekers te brengen en tastbaarder te maken. Daarvoor legt het museum de verhalen en het erfgoed van mensen uit Almelo en Twente vast. In samenwerking met jongeren worden deze herinneringen op eigentijdse wijze toegankelijk gemaakt voor jongere generatie.

Stedelijk Museum Almelo
Het Stedelijk Museum Almelo hoop veel verhalen over de stad te horen, zodat jongeren de herinneringen van de stad te weten kunnen komen.
Beeld: Raymond Legtenberg

Nostalgie

Deze tentoonstelling is volgens de museumorganisatie een feest van herkenning en nostalgie. Anderen zullen verbaasd zijn over de veranderingen in de twintigste eeuw: ging dat vroeger echt zo?

Het Stedelijk Museum Almelo is te vinden aan de Prinsenstraat 13.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.