Verkeer
Stuur appje
Zoek

Maerle en Julia zijn beste voorlezers van Twente en mogen naar provinciale finale Nationale Voorleeswedstrijd

Maerle Verstijnen uit Hengelo en Julia Beekhuizen uit Enschede mogen zichzelf de regionale voorleeskampioenen van 2023 noemen. Na een spannende wedstrijd dit weekend in bibliotheek Enschede, waarin acht regiofinalisten zo goed mogelijk voorlazen, koos de jury Maerle en Julia als winnaars. Zij mogen daarom nu Twente vertegenwoordigen in de provinciale finale op 6 april. En maken daarmee nog altijd kans om de Nationale Voorleeswedstrijd te winnen en de beste voorlezer van Nederland te worden.

De regionale voorleeswedstrijd vond afgelopen vrijdagavond plaats in de Enschedese centrale bibliotheek. Acht finalisten uit heel Twente namen het tegen elkaar op.

Die voorlezers stonden er niet zomaar: ze kwamen al door de wedstrijd op hun eigen school en wonnen de wedstrijd tegen andere schoolwinnaars in hun eigen stad. Daarmee lieten ze honderden andere kinderen achter zich.

Beoordeling

Maerle (basisschool Hart van Slangenbeek in Hengelo) las bij de regiofinale een fragment voor uit het boek ‘Sara Paletti’. Julia (Het Zeggelt in Enschede) las voor uit 'Sloddervos'. De lezers werden beoordeeld op hun voordracht door theatermaker Karine Roldaan, stadsdichter Arthur Adam ten Cate en verhalenverteller Helene Huizenga.

De landelijke voorleeswedstrijd wordt dit jaar voor de dertigste keer in Nederland gehouden. Het doel ervan is om het leesplezier in de groepen 7 en 8 te stimuleren.

Maerle Verstijnen en Julia Beekhuizen winnen Twentse regiofinale Nationale Voorleeswedstrijd 2023
De twee winnaars met de driekoppige jury.
Beeld: Bibliotheek Enschede

Provinciefinale

Twentse voorleeskampioenen Julia en Maerle nemen het op tegen andere regiowinnaars uit Overijssel in de provinciale voorleeswedstrijd op 6 april in Nijverdal. Uit die wedstrijd komt slechts één winnaar, die mag de provincie vertegenwoordigen tijdens de landelijke eindstrijd in Utrecht op 24 mei.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.