Verkeer
Stuur appje
Zoek

Demi's Café in Enschede per direct dicht vanwege drugsoverlast

Screenshot Dennis Bakker Noorderhagen politieactie
Beeld: News United/Dennis Bakker

Demi's Café in Enschede moet vanwege aanhoudende drugsoverlast opnieuw de deuren sluiten. Deze keer definitief. Dat heeft burgemeester Roelof Bleker vanmiddag bekendgemaakt. De maatregel gaat met onmiddellijke ingang in.

Het etablissement aan de Noorderhagen was in 2016 om dezelfde reden ook al eens drie maanden gesloten.

Drugsoverlast

De Noorderhagen in de binnenstad van Enschede is al langer middelpunt van overlast door drugsdealers en junks, die proberen te scoren. De afgelopen weken zijn al meerdere personen op de bon geslingerd. Gisteravond werden vier personen aangehouden toen de drugshond in hun nabijheid aansloeg. Onder het viertal twee Duitse drugstoeristen.

Nadat de verdovende middelen in beslag waren genomen, zijn de vier weer op vrije voeten gesteld. De officier van justitie moet nu beslissen over eventuele strafvervolging.

Bij de actie van donderdagavond, waarbij een arrestatieteam werd ingezet, zijn drie panden doorzocht. Behalve Demi's Café is ook een inval gedaan in twee omliggende panden.

Steekpartij

Behalve de drugsoverlast was er bij de horecagelegenheid eind december ook al sprake van een steekpartij. Bovendien is er dealgedrag rond de horecagelegenheid. Ondanks de inzet van de politie hield de overlast rond het café aan, maakt de gemeente in een verklaring bekend.

Bestuursdwang

Burgemeester Bleker maakte vanmiddag bekend dat het café nu met onmiddellijke ingang de deuren moet sluiten. Niet alleen wegens verstoringen van de openbare orde en drugsoverlast maar ook wegens het runnen van een horecabedrijf zonder de vereiste horecavergunning ten aanzien van de alcoholwet. De kroegbaas kreeg hiervoor al eerder een waarschuwing van de gemeente.

Omdat de café-eigenaar hier geen gehoor aan heeft gegeven, heeft de burgemeester besloten bestuursdwang op te leggen en het café per direct te sluiten.

20230309 politieinvallen centrum Enschede News United Dennis Bakker
Lees ook
Politie-invallen in centrum Enschede, 'meerdere aanhoudingen'
Dit artikel is gepubliceerd in samenwerking met Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.