Verkeer
Stuur appje
Zoek

Fanfare St. Caecilia in Bornerbroek doet één laatste reanimatiepoging om de club nieuw leven in te blazen

Het enige fanfareorkest in Bornerbroek houdt na 108 jaar misschien op met bestaan. Na een leegloop van het orkest zijn er te weinig blazers over om nog een concert te geven. "De fanfare hoort bij Bornerbroek", vertelt de penningmeester Herrie Engbersen bij 1Twente Vandaag.

Met zestien spelende leden is de Bornerbroekse verenging naarstig op zoek naar muzikanten. Vooral trompettisten zijn gezocht. "We kunnen geen concerten geven met zo weinig leden. We hebben geen melodielijn in de groep. Met een beetje pech repeteren we maar met negen mensen", aldus Eline Brok, voorzitter en saxofoniste van St. Caecilia.

Laatste reddingspogingen

Herrie vertelt over de laatste reddingspogingen: "We zijn begonnen met een flyeractie in Bornerbroek om te zoeken naar sluimerende muzikanten. Daar is niks uitgekomen. We hebben een advertentie geplaatst in het Almelo's Weekblad en we gaan nog flyeren in de naaste wijken Windmolenbroek en Nijrees." Een fusie met een Almelose vereniging ziet St. Caecilia niet zitten. "We hebben de leden een fusie voorgelegd, maar dat willen ze niet. Ik denk dat je je identiteit als Bornerbroekse fanfare kwijtraakt, je wordt dan opgeslokt", aldus Herrie.

Aanmelden?

De vereniging zoekt muzikanten die al bugel of trompet kunnen spelen. Leerlingen zijn leuk, maar er moeten nu mensen kunnen inspringen. "Mensen die in het verleden al eens gespeeld hebben, kunnen ook gewoon meedoen na wat opfrissing. Het is wel handig dat ze noten kunnen lezen", zegt voorzitter Eline. Een andere eis voor nieuwe leden is gezellig zijn. Mensen die zich willen aanmelden, kunnen dat via de website www.muziekverenigingbornerbroek.nl doen. "Ik wil er eigenlijk niet aan denken dat de vereniging stopt, dan voelt het alsof we gefaald hebben", aldus Eline.

Repetitie in het Brookshoes

Iedere maandagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur repeteert de fanfare in het Brookshoes, het Kulturhus van Bornerbroek. Na de repetitie sluiten de leden af met een kop koffie, een kop thee of een borrel. Nieuwe leden die geen instrument hebben, kunnen ook gewoon meedoen: de vereniging leent kosteloos instrumenten uit.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.