Verkeer
Stuur appje
Zoek

Schattig: hoog knuffelgehalte bij lammetjes aaien in Enschede

Terwijl er deze week natte sneeuw naar beneden dwarrelt, brengt Landschap Overijssel lentegevoelens los met een kinderactiviteit met hoog knuffelgehalte: lammetjes aaien. De zachte diertjes van één week oud staan bij melkveebedrijf Voogd in Enschede.

Landschap Overijssel organiseert iedere maand een kinderactiviteit vanuit Hof Espelo in Enschede. De bezigheid voor deze maand stond al vast: maart is namelijk elk jaar voor de lammetjes.

Respect voor dieren

Naast dat het voor kinderen vooral erg schattig is om met de dieren te knuffelen, steken ze er ook nog wat van op. Jenny de Pijper, vrijwilliger bij Landschap Overijssel, legt uit: "De kinderen leren hoe ze met dieren om moeten gaan en om respect voor dieren te hebben." Ook brengt boerin Hermieke ze wat feitjes bij. "Ze vertelt de kinderen onder meer hoe lammetjes worden geboren en hoe lang het duurt voor ze groot zijn."

De reacties van ouders en kinderen zijn deze woensdagmiddag in ieder geval enthousiast. Er wordt door de kinderen heel wat af geknuffeld met de lammetjes. En over één ding zijn ze het roerend met elkaar eens: "Ze zijn zo lekker zacht!"

icon_main_info_white_glyph

Nog een keer knuffelen

Op woensdag 15 maart organiseert Landschap Overijssel nog een kindermiddag 'lammetjes aaien' op Hof Espelo. Meer informatie is te vinden via de website van de organisatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.