Verkeer
Stuur appje
Zoek

Lieke Klaver in het spoor van maatje Femke Bol naar FBK Games in Hengelo

230308 lieke klaver 2022 CREDITS FBK Games
Lieke Klaver vorig jaar in de Hengelose regen.
Beeld: FBK Games

Lieke Klaver komt zondag 4 juni naar de 42e editie van de FBK Games in Hengelo en gaat daar van start op de 200 meter, haar oude liefde. Klaver won afgelopen weekend bij de EK Indoor in Istanboel een zilveren medaille op de 400 meter, net achter haar ongenaakbare trainingsmaatje Femke Bol.

Feestje

Lieke Klaver komt graag naar Hengelo, vertelt ze: “Heerlijk om weer een keertje dichtbij te racen en niet zo ver te hoeven reizen. Vrienden en familie kunnen komen kijken en al mijn trainingsmaten doen mee. Dat maakt het echt een feestje.”

Zilver en goud

Die zilveren medaille in Istanboel was Klavers eerste individuele medaille op een internationaal seniorentoernooi. Samen met Bol pakte ze in de Turkse stad met het 4x400 meter-team ook nog de gouden medaille in een nieuw Nederlands record.

De progressie die de 23-jarige Enkhuizense het laatste jaar maakt op de langste sprintafstand is indrukwekkend. Zo liep ze zowel vorig jaar outdoor als deze winter indoor op de 400 meter bijna een seconde sneller dan het seizoen ervoor. Met een dik persoonlijk outdoor record van 50.18 op de 400 meter in het Amerikaanse Eugene en twee persoonlijke indoorrecords op zowel op de 200 als de 400 meter is Klaver bezig aan een fantastisch jaar.

icon_main_info_white_glyph

Enige topatletiekwedstrijd van Nederland

De FBK Games is de enige internationale topatletiekwedstrijd in Nederland en maakt deel uit van de World Athletics Continental Tour Gold, een wedstrijdcyclus van veertien wedstrijden. Kaarten zijn al verkrijgbaar via de website.

Groeiende vorm

Haar persoonlijk record op de 200 meter in de buitenlucht is 22.66 en dateert alweer uit 2020. Gezien haar groeiende vorm ligt het in de lijn der verwachting dat ze die tijd in Hengelo zal verbreken.

Bol en Klaver zijn tevens trainingsmaatjes op Papendal onder de begeleiding van coaches Laurent Meuwly en Bram Peters en stuwen elkaar op naar supersnelle tijden die wereldwijd tot de verbeelding spreken.

Femke bol FOTO FBK GAMES
Lees ook
Wereldrecordhoudster Femke Bol loopt 400 meter tijdens 42e FBK Games Hengelo
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.