Verkeer
Stuur appje
Zoek

Wereldrecordhoudster Femke Bol loopt 400 meter tijdens 42e FBK Games Hengelo

230228 femke bol FOTO FBK GAMES
Femke Bol is op zondag 4 juni één van de publiekstrekkers bij de 42e editie van de FBK Games in Hengelo
Beeld: FBK Games

Femke Bol is op zondag 4 juni één van de publiekstrekkers bij de 42e editie van de FBK Games in Hengelo. De 23-jarige atlete uit Amersfoort komt uit op de 400 meter, de afstand waarop ze vorig weekend het 41 jaar oude wereldrecord indoor verpulverde. Namen van andere publiekstrekkers worden de komende maanden druppelsgewijs bekendgemaakt.

Ellen van Langen: 'Ontzettend blij'

Bol bracht tijdens de Nederlandse indoorkampioenschappen in een vol Omnisport Apeldoorn de toeschouwers in vervoering met haar wereldrecordrace. De organisatie van de enige topatletiekwedstrijd in Nederland hoopt dat Bol begin juni ook een vol FBK-stadion laat sidderen van enthousiasme.

Sportief directeur van de FBK Games Ellen van Langen: “We zijn ontzettend blij dat we Femkes deelname nu al kunnen aankondigen. Na haar unieke prestatie tijdens het NK indoor zien we haar graag een 400 meter lopen in Hengelo. Ze zal dit jaar heel selectief zijn in het lopen van deze afstand en daarom zijn we erg blij dat ze in elk geval voor Hengelo heeft gekozen.”

Heel veel goud

Het succesverhaal van de Amersfoortse kreeg een enorme boost toen ze tijdens de Europese indoorkampioenschappen in 2021 in het Poolse Torun twee gouden medailles veroverde op de 400 meter en met haar teamgenoten op de 4x400 meter. In de zomer van dat jaar pakte ze een bronzen olympische medaille op de 400 meter horden in Tokio.

Sindsdien is er geen houden meer aan bij Bol. Vorig jaar won ze drie zilveren medailles bij de wereldkampioenschappen indoor en outdoor en was er de unieke gouden trilogie tijdens de EK op de 400 meter, 400 meter horden en 4x400 meter. Ook heeft ze sinds 2021 veertien Diamond League-overwinningen en twee eindzeges op haar naam staan. Dit indoorseizoen breekt ze wederom diverse records: Ze behaalde Nederlandse records op de 200 en 400 meter, de beste wereldprestatie aller tijden op de 500 meter en natuurlijk het kersverse wereldrecord op de 400 meter.

icon_main_info_white_glyph

Kaarten

De FBK Games is de enige internationale topatletiekwedstrijd in Nederland en maakt deel uit van de World Athletics Continental Tour Gold, een wedstrijdcyclus van veertien wedstrijden. Kaarten zijn al verkrijgbaar via de website.

Femke Bol: 'Ik kan niet wachten'

Femke Bol: “Ik heb enorm veel zin om dit jaar weer aan de start van de FBK Games te staan. Dit keer zelfs zonder horden, net zoals mijn eerste keer in het hoofdprogramma. Ik kan niet wachten om weer in een vol stadion in Nederland met hulp van mijn Nederlandse fans hard te lopen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.