Verkeer
Stuur appje
Zoek

Volt, D66 en SGP: over meer of minder asfalt, de toekomst van de boeren en vertrouwen in de politiek

In aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart ontvangt 1Twente achttien lijsttrekkers uit Overijssel. Hoe denken zij over de toekomst van de boeren in hun provincie? Zijn er zorgen over de kloof tussen overheid en burgers?

In de tweede aflevering van de 1Twente Partijgesprekken schuiven Maryse Wulf (Volt), Renilde Huizenga (D66) en Gert Harm ten Bolscher (SGP) aan. Zij praten over de bereikbaarheid in Overijssel, de toekomst van de boeren in de provincie en het weinige vertrouwen in de politiek van inwoners.

Vervoer op aanvraag

Op gebied van bereikbaarheid is openbaar vervoer, ook op het platteland, een belangrijk thema voor D66. Lijsttrekker Renilde Huizenga, uit Zwolle, ziet bushaltes verdwijnen en pleit voor nieuwe concepten. "Wij als provincie betalen voor het openbaar vervoer", zegt ze. "Twee mensen in een verder lege bus kan misschien niet uit, maar dan moeten we dat geld in andere initiatieven steken." Ze denkt aan vervoer op aanvraag, zoals belbussen.

Gras laten groeien

Als gedeputeerde landbouw en natuur is Gert Ham ten Bolscher dagelijks bezig met de toekomst van de boeren en het stikstofbeleid. De uit Rijssen afkomstige SGP-lijsttrekker wil aan de slag met de agrarische sector om - zonder gedwongen uitkoop - tot resultaten te komen, maar vraagt daarvoor wel om geld en geduld vanuit Den Haag. "Als je iets wil realiseren en je wil gras laten groeien, dan moet je er niet aan gaan trekken. Want iedereen weet: dan gaat het gras kapot en zal het niet gaan groeien."

'Iedereen lult maar wat'

Voor kersverse lijsttrekker Maryse Wulf van Volt gaat er straks in de Provinciale Staten een wereld open. De Bathmense ziet de afname van vertrouwen in de politiek, maar heeft geen kant-en-klare oplossing. "Dat is een van de problemen in de politiek, dat we meteen beginnen over oplossingen en dan roepen we maar wat, wat lekker scoort", aldus Wulf.

"Wat je vaak ziet is dat mensen over politiek zeggen: ik kan het niet goed volgen, het duurt zo lang, enzovoort. En dat is logisch... want iedereen lult maar wat, als ik het zo mag zeggen. Het gaat bijna nooit over wat er nou echt aan de hand is."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.