Verkeer
Stuur appje
Zoek

Van YouTube naar feesttent: Gladjakkers neemt de regio over

Normaal gesproken kennen we de jongens van Gladjakkers van video’s op internet, maar inmiddels vieren ze successen op feesten en festivals. Ze begonnen met het maken van feestnummers: een logisch gevolg is dat ze met een heuse feestact kwamen. Waarmee ze op Rösenmontag in hun eigen stad Oldenzaal, de carnavalstent op zijn kop zette. “Een thuiswedstrijd en de eerste keer dat we in onze eigen stad mogen optreden”, aldus frontman van Gladjakkers Bram Agterbos.

Youtube

Het avontuur begon zes jaar geleden met sketches op Youtube die meerdere hits opleverden. Het paasverhaal, Sneeuwwitje in het Twents en de serie ‘De Veurzitter’ waarin Bram de drinkketen beoordeelde.

In de nieuwe set die ze bij optredens hebben, zijn die bekende video’s terug te vinden. “Het verhaal dat we vertellen lijkt op de video’s waar we mee hebben gescoord. Dat blijven mensen leuk vinden om te horen”.

Typetjes

Naast optreden doet het drietal van Gladjakkers nog veel meer. Ze richtten een mediabedrijf op en verdienen daar hun geld mee. Ook de agenda met optredens door het hele land is vol. Toch blijven de Twentenaren de grootste fans. “We kunnen bij Arnhem in de buurt spelen, maar daar reageert de zaal toch anders dan in Twente. Daar gaat bijna altijd direct het dak eraf”.

Feestliedjes

De Oldenzaalse jongens zijn begonnen met het maken van feestliedjes zoals: ‘Tinderfeest’ en ‘Teut’. In de clip van ‘Teut’ is ook boerenrocker Hendrik Jan Bökkers te zien. “Er zat boerenrock in het nummer dus dan kom je al gauw bij Bökkers uit. Gelukkig wilde hij meewerken”. Tijdens het optreden met de Twentse feestliedjes in Oldenzaal was het publiek al verkocht. “Dat het zo goed ging, verwacht je zelf ook niet. Je ziet alleen de cijfers, maar als je optreedt en je ziet iedereen meezingen, is dat heel bijzonder.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.