Luister
Kijk
Zoek

FC Twente maakt bekend: Arnold Bruggink wordt nieuwe technisch directeur

B31 DAAA2 9449 4 B23 A067 28721903 A954 2023 02 17 100144 kmog
Beeld: 1Twente/Coen Krukkert

De geruchtenstroom rond Arnold Bruggink draaide de laatste tijd al op volle toeren en wordt nu bevestigd. De tweevoudig international wordt technisch directeur van FC Twente. Algemeen directeur Paul van der Kraan zegt in zijn wekelijkse nieuwsbrief dat de club volgende week verwacht rond te komen met Bruggink.

Arnold Bruggink volgt na dit seizoen de 71-jarige Jan Streuer op. Van hem - en hoofdtrainer Ron Jans - werd afgelopen weekend bekend dat zij er geen vierde seizoen aan vastknopen en daarom hun aflopende contract niet verlengen.

Meelopen met Streuer

"We verwachten binnenkort tot een overeenkomst met Arnold te komen", schrijft directeur Paul van der Kraan in zijn wekelijkse nieuwsbrief, "waarna hij vanaf medio maart al aan de slag gaat bij FC Twente." De bedoeling is dat hij de komende tijd meedraait met huidig technisch-directeur Streuer, voordat hij hem met ingang van 1 juli opvolgt. De afgelopen tijd was Bruggink achter de schermen al actief bij de club.

Jan Streuer Emiel Muijderman
Lees ook
Jan Streuer vertrekt bij 'zijn ideale club': "Geen probleem mee om te helpen met selectie voor het nieuwe seizoen"

Enschedeër Bruggink is een kind van FC Twente. Hij doorliep de jeugdopleiding en debuteerde op in 1994 op 16-jarige leeftijd in het eerste elftal. Na omzwervingen bij PSV, Real Mallorca, SC Heerenveen en Hannover 96 keerde hij in 2010 terug bij FC Twente. Daar beëindigde hij binnen een jaar zijn carrière. In totaal speelde hij 105 wedstrijden voor de club, waarin hij 34 doelpunten maakte. Ook kwam hij twee keer in actie voor het Nederlands Elftal.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip de redactie via [email protected] of bel één van onze redacties (zie contactpagina).