Luister
Kijk
Zoek

Jan Streuer vertrekt bij 'zijn ideale club': "Geen probleem mee om te helpen met selectie voor het nieuwe seizoen"

FC Twente won zondagmiddag met klinkende cijfers van Volendam, maar na afloop ging het maar over één ding: het aangekondigde vertrek van technisch directeur Jan Streuer en hoofdtrainer Ron Jans. Beiden stoppen na dit seizoen in Enschede. Al laat Streuer weten eventueel tot september beschikbaar te zijn. Dan sluit de zomerse transferwindow en kan hij zijn opvolger daarin bijstaan.

Die opvolger kan weleens Arnold Bruggink worden. De Telegraaf noemde onlangs zijn naam en Streuer bevestigt voor de camera van RTV Oost dat die informatie juist is. "Er gingen al namen rond van mensen die mij zouden opvolgen en dat klopt ook wel. Dan kun je nog een jaar blijven, maar het lijkt me erg veel om iemand een jaar in te werken. Ik denk dat het beste is om 1 juli te stoppen en mogelijk nog tot en met de transferperiode, maar daar is nog niet over gesproken."

Geen 'assistent van'

Het is niet zo dat Streuer nu de assistent van Bruggink wordt. "Nee dat denk ik niet. Ik ben sowieso nog tot 1 juli verantwoordelijk. Maar ik vind wel dat de nieuwe man er bij betrokken moet worden als je nieuwe spelers moet aantrekken en er een nieuwe trainer moet komen. Die moet daar honderd procent achter staan. Ik vind zelfs dat als hij vindt dat een bepaalde speler wel moet komen en ik vind van niet, dan mag hij van mij de doorslag geven."

Grote verrassing

Streuers' besluit kwam zondagmiddag voor velen als een grote verrassing. Zo waren er al meerdere gesprekken geweest over een contractverlenging. De keuze om toch weg te gaan, kwam van Streuer zelf, benadrukt hij. "Ik heb zelf besloten om te stoppen. In november vroegen ze al of ik nog een jaar wilde blijven, maar toen kwam de nieuwe technisch directeur in beeld (Bruggink, red.). Het is moeilijk om een jaar met twee technisch directeuren te werken. Dan vind ik het goed om te besluiten om op 1 juli of 1 september te stoppen."

Dat zou betekenen dat hij de komende transferperiode nog afmaakt bij de club. En die wordt moeilijk, verwacht hij. "Daar loop ik ook niet voor weg, want anders was ik hier ook niet gekomen, want slechter dan toen ik hier in 2020 kwam kon het niet. Ik heb er geen probleem mee om te helpen met de nieuwe selectie voor het nieuwe seizoen. Daarin neem ik mijn verantwoording", blikt de technisch directeur vooruit op komende zomer."

“Ik heb er geen probleem mee om te helpen met de nieuwe selectie voor het nieuwe seizoen. Daarin neem ik mijn verantwoording”

Toekomst

Wat Streuer daarna gaat doen, weet hij nog niet. "Er speelt nu helemaal niets. Als ik niks heb kan ik prima nog andere dingen doen als de club dat wil. Ik ben helemaal niet met andere clubs bezig. FC Twente was voor mij de ideale club. Ik hoorde dat het misschien wel meer dan twintig jaar geleden is dat er een trainer drie jaar de baas was bij FC Twente, dus wat dat betreft is het een hele vooruitgang voor de club dat wij hier drie jaar zitten", sluit hij af.

Dit artikel is een samenwerking tussen 1Twente en RTV Oost
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip de redactie via [email protected] of bel één van onze redacties (zie contactpagina).