Verkeer
Stuur appje
Zoek

Hengelo's stukje F35 maanden dicht vanwege werk aan hoogspanningsstation

230220 tunnen grobbenweg dicht GOOGLE
De tunnel onder het spoor gezien vanaf de kant van de Woolderes.
Beeld: Google

De fietssnelweg F35 aan de noordwestkant van Hengelo is vanaf 27 februari tot 5 mei afgesloten. Vanaf maandag 27 februari worden fietsers ter hoogte van de Slachthuisweg omgeleid, omdat TenneT werkt aan de hoogspanningsmast naast het fietspad en aan het aangrenzende hoogspanningsstadion.

Spoortunnel

Iedereen die gebruikmaakt van dit fietspad en de fietsspoortunnel bij de Eggerinkweg-Grobbenweg moet ongeveer twee maanden een stukje omrijden. De omleidingsroute staat met borden aangegeven.

Spoortunnel beperkt open

De eerste week is de fietsspoortunnel compleet afgesloten, maar tussen 6 maart en 5 mei is de tunnel wel toegankelijk buiten werktijden. Fietsers kunnen daar onder het spoor door voor 8.15 uur 's ochtends en na 16.00 uur 's middags, alsmede in de weekenden en tijdens feestdagen. De gemeente tipt bewoners van de Hengelose Es en de Woolderes die normaliter gebruik van deze tunnel om via de Weideweg te rijden.

Compleet nieuw hoogspanningsstation

Om het elektriciteitsnet ook voor de komende jaren betrouwbaar te houden, werkt TenneT aan een steeds uitgebreider en sterker hoogspanningsnet. De komende jaren vervangt het bedrijf ruim 140 verouderde hoogspanningsstations voor moderne exemplaren. Dit staat de komende maanden te gebeuren voor station Hengelo Weideweg. Vanaf april worden de oude onderdelen verwijderd en vanaf de zomer wordt het hoogspanningsstation weer opgebouwd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.