Bij de watertoren liggen twee reservoirs met elk twee compartimenten voor de berging van drinkwater, legt bouwkundig projectleider Dick Sluiter van Vitens uit. In totaal kan er 10.000 kuub water worden opgeslagen. Dat is nodig als buffer voor piekmomenten. De reservoirs worden dag en nacht met drinkwater gevuld , licht Sluiter toe. Overdag wordt het meeste water gebruikt, dan zakt de waterstand in de reservoirs. s Nachts wordt de voorraad weer op peil gebracht."
De omgeving van de watertoren heeft de laatste maanden een flinke metamorfose ondergaan. Het plein boven de reservoirs is veranderd in een buurtpark. De toren zelf wordt in april door de afdeling vastgoed van Vitens te koop gezet. De koper zal zowel een goed plan als ook een flinke zak geld moeten meenemen, verwacht Sluiter. Je kunt van alles doen met de toren, maar het kost hoe dan ook geld. We hebben eerder watertorens verkocht. Tot nu toe hebben er maar weinig een goede herbestemming gekregen.
In Enschede zijn nog twee andere locaties met drinkwaterreservoirs: aan de Weerseloseweg en aan de Kotmanlaan. Vanuit deze drie opslagplaatsen kan Vitens de hele stad voorzien van drinkwater.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM