Onderzoekster en extreemrechts-kenner Sarah de Lange van de Universiteit van Amsterdam heeft de actiegroep onder de loep genomen. Volgens haar en andere kenners is DTG te omschrijven als extreemrechts . Onder andere vanwege leden met een achtergrond bij andere groeperingen als de NVU en de confrontaties met tegendemonstranten. Ze roepen dan wel op om geen geweld te gebruiken, maar toch zijn tegendemonstranten al meerdere keren geprovoceerd. En er zijn ook wel eens aanwezigen opgepakt wegens wapenbezit, vertelt De Lange.
Het logo van DTG, een boos kijkende pitbull, is daarnaast volgens De Lange een bekend symbool in extreemrechtse kringen. De banden die DTG heeft met extreemrechts in Nederland zijn duidelijk en op internet eenvoudig na te trekken. In december 2015 sprak een delegatie tijdens een bijeenkomst van Kameraadschap Noord-Nederland (KNNL) in Oude Pekela. De KNNL maakte voorheen onderdeel uit van de neonazistische beweging Blood & Honour. In januari van dit jaar was DTG aanwezig tijdens een anti-azc demonstratie in Cuijk. Die werd georganiseerd door De Nationalist, een extreemrechtse ontmoetingsplaats met leden die regelmatig eer betonen aan gevallen Duitse nazi-soldaten.
Frontman en woordvoerder Benno Wilmink noemt het onzin dat DTG door kenners als extreemrechts wordt getypeerd. Wij zijn niet links en niet rechts, we zijn gewoon tegen extremisten en gelukszoekers. Er zijn weliswaar contacten met extreemrechtse groepen, maar niet omdat ze elkaar op alle punten steunen. "We gaan er alleen naartoe om de boodschap van DTG uit te dragen." Wilmink sprak eerder met TV Enschede FM over banden met onder meer de extreemrechtse Nederlandse Volksunie. Bekijk dat fragment hieronder:
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM