Pas afgelopen dinsdagavond, nadat het crediteurenakkoord was gesloten, werd duidelijk dat er nog een nieuwe krachtsinspanning nodig was om FC Twente op de been te houden. Uit strategisch oogpunt. De club vond het niet handig al garantstellingen te verzamelen, terwijl de onderhandelingen met oud-bestuurders over het wegstrepen van hun vorderingen nog liepen.
CrediteurenakkoordDe vrees was dat Joop Munsterman, Aldo van de Laan, Hennie ten Hag en Hein Trebbe minder bereid zouden zijn om een deel van hun vorderingen op de club (in totaal zo n 12 miljoen) te laten vallen, als duidelijk zou worden dat er ondernemers zijn die wilden bijspringen. Bovendien wist de club pas hoe hoog de borgstelling moest zijn, toen duidelijk was wat het crediteurenakkoord opleverde.
TranferinkomstenDe KNVB eist de garantstelling, omdat het er zeker van wil zijn dat Twente komend seizoen de competitie ook kan uitspelen. Daarom moet er op 1 juni 4 miljoen euro in kas zijn. Of de donderdagavond door de bedrijven afgegeven borgstelling moet worden aangesproken, hangt mede af van toekomstige inkomsten uit transfers. Bijvoorbeeld uit de verkoop van sterspeler Hakim Ziyech.
FC Twente kan de door de gemeente Enschede in het vooruitzicht gestelde garantstelling van 32 miljoen euro nog niet aanspreken. Maar mogelijk wil FC Twente dat ook helemaal niet. Lees meer hierover op
de site van Tubantia.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM