Volgens een woordvoerster van het afvalverwerkingsbedrijf gaat het veelal om bewoners van nieuwe huizen en om mensen die kapotte containers hebben die zij eerst moeten laten vervangen door nieuwe bakken.
Legen
De nog niet gechipte containers worden ondertussen wel geleegd. "We willen mensen toch de kans geven om hun containers aan te bieden", aldus de woordvoerster. Daarom stuurt Twente Milieu opnieuw brieven met het verzoek de afvalbakken alsnog aan de straat te zetten om te laten chippen. "Daarna zullen we met containerhangers gaan werken om op die manier duidelijk te maken wat bewoners moeten doen om hun containers gechipt te krijgen." In principe houdt het daarna voor Twente Milieu op en zullen ongechipte containers niet meer worden geleegd.
Diftar
Het chippen van afvalcontainers is nodig om (vanaf januari) de vuilniswagens te kunnen laten registreren hoe vaak containers aan de straat worden gezet. Bewoners betalen voor het aantal keren dat zij hun grijze container aan de straat zetten. Dit nieuwe afvalsysteem heet diftar.
Tweede ronde
DVL Milieuservice uit Joure begint deze week in opdracht van Twente Milieu aan de tweede ronde van het chippen van containerbakken in onze stad.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM