WhatsApp-groep
Uit het aantal inbraken en inbraakpogingen in de afgelopen zomer, blijkt dat het instellen van een WhatsApp-groep in 't Wooldrik succesvol was. "We hadden daar nauwelijks inbraken", vertelt Vos. "De eerste resultaten zijn in elk geval erg goed." Het afgelopen jaar begonnen veel wijken in Enschede met WhatsApp-groepen om inbrekers het werk onmogelijk te maken. Via de groep waarschuwen bewoners elkaar voor verdachte situaties of roepen elkaar op om uit te kijken naar verdachten.
Diekman Es
Minder succes was er op de Diekman Es waar het in de zomer wel enkele keren raak was. Op de website Misdaad in Kaart van de politie is te zien dat er in de zomermaanden zeven inbraken waren in het postcodegebied van Varvik-Diekman. In 't Wooldrik waren dit er vier. "De laatste weken hebben we weer een aantal woninginbraken gezien in de wijk", aldus Vos. "We hebben de WhatsApp-groep wel weer gebruikt om de bewoners mee te laten uitkijken naar de daders." Daardoor kon één inbreker op heterdaad worden betrapt.
Slachtofferhulp
In de afhandeling van inbraken werkt de politie samen met Slachtofferhulp. "Wat we in eerste instantie doen is een luisterend oor bieden", vertelt Patricia Doornbos, teamleider in Enschede. "Hoe gaat het met het slachtoffer en waar heeft hij behoefte aan." "Een woninginbraak heeft veel impact. Je gevoel van veiligheid wordt echt aangetast", aldus Doornbos.
TV Enschede FM sprak met wijkagent Peter Vos. Beluister het fragment hierboven.
Kijk hierboven de aflevering van Jij in de Wijk over de WhatsApp-groep in 't Wooldrik. © Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM