Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Ontslagen docent mag terugkeren bij Stedelijk

45967 docent

Het Stedelijk Lyceum Enschede is bereid de eerder ontslagen docent Kees Evers weer terug te nemen. De docent laat weten in principe ook wel weer voor de klas te willen staan.

Evers werd in juli 2011 ontslagen in de nasleep van een zaak rond de ontbinding van de medezeggenschapsraad, waar hij toen voorzitter van was. Volgens het Stedelijk liet de docent economie zich daarna zo negatief uit over de school, dat hij niet langer kon blijven. De Raad van Beroep in Utrecht besliste onlangs dat het ontslag teruggedraaid moest worden. Leden van een medezeggenschapsraad kunnen nooit worden ontslagen. Evers zou zijn uitlatingen alleen hebben gedaan in functie als (oud-)voorzitter. De uitspraak is in die zin van landelijk belang.

Door de uitspraak is Evers terug in dienst van het Stedelijk Lyceum en kan hij ook gewoon weer voor de klas staan, zo redeneert de school. Evers zelf laat in een uitgebreid interview in de TC Tubantia van zaterdag weten zelf ook het liefst terug te keren, maar hij verwacht dat de advocaten van beide partijen nog wel flink moeten onderhandelen over de voorwaarden waaronder dat gebeurt. Mocht Evers terugkeren, dan dat het Stedelijk flink veel geld besparen. Anders zou er een financiële regeling moeten worden getroffen. De ervaring leert dat zo'n afkoopsom in de tonnen kan lopen. Bij terugkeer van de docent moet de school hem nog wel 3,5 jaar achterstallig salaris betalen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.