Niet alleen raakte het zaaltje met 200 stoelen in no-time uitverkocht, er stonden ook nog eens 200 Twentenaren op de wachtlijst. De bezoekers aan de bijeenkomst kregen een avond lang uit eerste hand informatie over beroertes en de ziekte van Parkinson. Neurochirurg Kuan Kho vertelde hoe hersenen werken, waarna neuroloog Heleen den Hertog in begrijpelijke woorden uitlegde wat een beroerte (cva) is en wat daarvan de gevolgen zijn.
MST wil met de bijeenkomsten tegemoetkomen aan de grote vraag naar goede medische informatie. Op internet is zoveel te vinden dat mensen vaak door de bomen het bos niet meer zien. Ze horen de informatie liever uit eerste hand van echte dokters.
'We krijgen er allemaal mee te maken'
De familie Klein Bleumink uit Enschede is zeer geïnteresseerd in medische informatie van het ziekenhuis. "Vroeg of laat krijg je er toch mee te maken , zegt meneer Klein Bleumink. Daarnaast zijn we ook een beetje nieuwsgierig naar het nieuwe ziekenhuis. We zijn er wel eens geweest, maar nooit op deze plek. Het is leuk een keer te zien hoe het eruit ziet. In de familie hebben we al eens te maken gehad met haperende hersenen."
Mevrouw Klein Bleumink: "Mijn vader kreeg op 55-jarige leeftijd een beroerte. Dat is inderdaad al heel jong. Hij is snel naar het ziekenhuis gebracht en goed geholpen. Hij was aanvankelijk halfzijdig verlamd en zijn spraak was ook weg. Gelukkig is hij wonderwel goed hersteld. Na de beroerte heeft hij nog twintig jaar geleefd. Dat maakt dat we toch met extra belangstelling naar deze bijeenkomst in Enschede zijn gekomen.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Annina Romita