Een voorstel voor het gebruik van de diepe ondergrond van Overijssel is door Provinciale Staten ongewijzigd vastgesteld. Dat betekent dat de provincie bij de aanwijzing blijft van een gebied tussen Hengelo en Enschede, waar eventueel opslag van waterstofgas en perslucht mogelijk is.
Verder zijn gebieden in de gemeente Hardenberg aangewezen als mogelijke locatie voor injectie van afvalwater van de NAM. Diverse partijen in Zwolle hadden, op verzoek van de Enschedese politiek, aangedrongen op uitstel van het besluit.
Daar wilden de collegepartijen VVD, D66 en CDA echter niets van weten. Volgens hen kunnen gemeenten straks nog voldoende meepraten. PvdA en GroenLinks vroegen het injecteren van afvalwater en opslag van waterstofgas uit te sluiten. Gedeputeerde Monique van Haaf weigerde dat: "Wij willen niet bij voorbaat de ondergrond op slot zetten."
Robert Jansen (GroenLinks) verwees daarop naar het feit dat schaliegaswinning en opslag van kernenergie wel bij voorbaat uitgesloten worden. "Het is een politieke keus wat u wel en niet wilt."
PvdA'er De Bree vond het negeren van Enschede strijdig met het idee van vroegtijdige inspraak.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM. Foto: Frans Nikkels