Hij begon ooit als timmerman bij het aannemingsbedrijf. VolkerWessels is uitgegroeid tot een multinational met 120 werkmaatschappijen en 16.000 personeelsleden.
ReggeborghWessels investeerde het geld dat hij in de bouw verdiende sinds 1991 in de investeringsmaatschappij Reggeborgh, dat belangen heeft in veel sectoren. Wessels maakte in 2001 een enorme klapper met de verkoop van zijn belang in de internetprovider World Online van Nina Brink. Wessels, die zelf tot op de dag van vandaag nooit een e-mail verstuurde, investeerde 31 miljoen euro in World Online. Een jaar later, na de beursintroductie, verkocht hij dezelfde aandelen voor 590 miljoen euro.
FamilieDe investering in World Online was vooral een idee van zijn schoonzoon Henry Holterman, verklaarde Wessels later. Holterman (62) - getrouwd met Wessels' dochter Gérita - heeft de leiding bij Reggeborgh. Ook Wessels andere schoonschoon, Mark Bouwens (49) die gehuwd is met dochter Inge, is werkzaam bij Reggeborgh. In de begin deze maand verschenen Quote 500 staat Dik Wessels op nummer 3, met een geschat vermogen van 4 miljard euro.GezondheidsproblemenWessels had al enige jaren gezondheidsproblemen. Hij onderging een aantal jaren geleden een bypass-operatie en kampte ook met evenwichtsstoornissen. Juist afgelopen jaar leek de ondernemer flink opgeknapt.
In juni, op de traditionele haringparty op De Wilmersberg, verklaarde de bouwmagnaat nog weer helemaal goed te pas te zijn en dat een goede gezondheid een groot goed is. Bij die gelegenheid werd Wessels onderscheiden met 'De Zilveren Haring', als blijk van waardering voor wat hij voor de regio heeft gedaan. De gezondheidsproblemen speelden echter recent weer op. Wessels lag al een aantal dagen in het ziekenhuis met opnieuw hartproblemen.
Hij was ook ereburger van de gemeente Rijssen-Holten en werd in 1999 al benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau.
FC TwenteDik Wessels was trots op de regio Twente. Hij en zijn familie hielpen FC Twente in tijden van crisis verschillende keren vooruit. Begin deze eeuw, in de tijd dat zijn ook overleden jongere broer Herman nog voorzitter van FC Twente was, scholden Dik en Herman Wessels de club de miljoenen kwijt die ze in een fonds voor aankoop van spelers had gestopt.
Tijdens de laatste financiële crisis bij FC Twente gaf Dik Wessels via Reggeborgh een borgstelling voor acht miljoen euro af. Een twintigtal andere ondernemers deed dat voor samen vier miljoen. Alleen dankzij die borgstellingen kon FC Twente blijven bestaan.
Mensenlinq heeft inmiddels een condoleanceregister geopend
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM - foto: Carlo ter Ellen