Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Enschedees bedrijf betaalt salaris niet

314341 download 1 48

Het gebeurt niet elke dag dat een werkgever niet als bedrijf maar ook als privépersoon wordt gedagvaard om achterstallig salaris te betalen. Een colporteur en BGN Kunststoftechniek liggen in de clinch.

Het gebeurt niet elke dag dat een werkgever niet als bedrijf maar ook als privépersoon wordt gedagvaard om achterstallig salaris te betalen. Een colporteur en BGN Kunststoftechniek liggen in de clinch.

De reden is tamelijk bizar: de BV waarmee zijn cliënt een arbeidsovereenkomst sloot, bestaat niet. BGN Kunststoftechniek staat niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het handelsregister vermeldt op het in het arbeidscontract vermelde bedrijfsadres aan de Ir. Schiffstraat de naam van een andere BV: Beplatings Groep Nederland (BGN). Bestuurder is Marcel Pennings.

Advocaat Roy Teiken vertegenwoordigt een jonge Enschedeër die drie maanden voor BGN werkte als colporteur voor de verkoop van kunststof kozijnen. In de arbeidsovereenkomst was vastgelegd dat hij bij een 40-urige werkweek een salaris van 1.100 euro netto per maand zou krijgen. Hij ontving nooit een cent.

Ondernemer verscheen niet
Het kort geding diende deze week voor het kantongerecht in Enschede, waar de gedaagde ondernemer niet verscheen. De oud-werknemer vordert 5.089 euro van zijn vroegere baas. Daarbij gaat het om achterstallig loon, vakantiegeld en wettelijke verhoging en rente.

De Enschedeër heeft er alles aan gedaan om zijn salaris te krijgen. Na meerdere toezeggingen bleef de betaling uit. Toen ook zijn advocaat de werkgever sommeerde het achterstallige loon over te maken en daar geen reactie op kwam, werd het kort geding aangespannen.

Uit app-verkeer blijkt dat de werkgever niet ontkent dat hij zijn oud-werknemer geld schuldig is. Hij toont zich ook niet onwelwillend om diens salaris alsnog te betalen en geeft als reden dat dat nog niet is gebeurd aan dat het 'even heel moeilijke tijden waren'.

Omdat de werkgever niet verscheen en geen gebruikmaakte van de mogelijkheid zijn visie op de gang van zaken te geven, wijst kantonrechter E. de Groot nu een zogeheten verstekvonnis. In de meeste gevallen wijst de rechter dan de vorderingen toe.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede. - Foto: Jeffrey Scholman
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.