,,We willen heel graag meepraten, maar zien daar nu nog geen vruchtbare basis voor , zegt Ilona Lette namens de 170 vrijwilligers. De Atakkers hebben het gevoel dat ze tegen elkaar kunnen worden uitgespeeld. ,,Het zou zonde zijn als wij uit elkaar worden gedreven. Veranderingen komen er toch wel, daar zijn wij ons van bewust. Maar cultuurwethouder Jeroen Hatenboer en directeur Johan de Jong van Metropool moeten zich goed realiseren dat het Twentse poppodium in de toekomst óók vrijwilligers nodig heeft.
Ongeloof
De afgelopen weken hebben de Atakkers de ontwikkelingen met steeds meer ongeloof gevolgd. In een statement op de Facebookpagina 'Laat Atak niet barsten' zeggen zij: We wisten dat Atak een aantal slechte jaren heeft gehad maar we keken juist met nieuw vertrouwen naar de toekomst. De medewerkers en vrijwilligers bij Atak hebben er alles aan gedaan om de fusie tussen Atak en Metropool te laten slagen. Targets betreffende het aantal activiteiten en bezoekersaantallen zijn in 2017 overtroffen. Dit alles onder toeziend oog van de gemeente en Metropool als leidend partner in de fusie. Wij zijn teleurgesteld dat het heeft geleid tot dit resultaat.
Roofbouw
,,Op dit moment zijn we vooral verdrietig over de manier waarop er met de mensen achter stichting Atak wordt omgegaan. Atak is buitenspel gezet. Er wordt roofbouw gepleegd op de dingen waarvoor wij ons zo hard hebben ingezet.
Een vertegenwoordiging van de vrijwilligers is afgelopen week door wethouder Jeroen Hatenboer uitgenodigd om mee te praten. Voordat de vrijwilligers hun visie willen geven op hun rol in het nieuw te vormen poppodium, willen zij echter het vertrouwen hebben dat er zorgvuldig met hen wordt omgegaan. ,,We zien dan ook reikhalzend uit naar begin februari, wanneer de plannen voor het nieuwe poppodium op tafel komen , aldus Lette.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Emiel Muijderman