"Vandaag (woensdag, red.) hebben we een inloop gehad, waarbij we weer klachten kregen over afval", zegt Agnes van Baal van Wijkraad Wesselerbrink. "Dat is geen incident. We krijgen veel klachten over afval. Volgens ons is overlast niet minder geworden."
TwekkelerveldOud-voorzitter van Wijkraad Twekkelerveld Ria van der Veen constateert ook dat afvaldump in haar wijk niet is verminderd. Het winkelcentrum aan de Zonstraat is een van de locaties waar kunstgrasveldjes met kunstbloemen worden getest als middel tegen afvaldump. "Het afval wordt nu niet óp de bloemetjes gezet, maar ernaast."
Rene Smit, eigenaar van Partycenter Vrieler aan de Brinkstraat, kijkt vanuit zijn zaak uit op een van de 'hotspots' in Enschede. De overlast rondom het milieuplein nam volgens hem, ondanks een dummy-camera, niet af. "Het is geen gezicht, voor mijn zaak. Het is elke keer raak. Ze zijn er druk mee bezig, dat moet ik ze nageven. Zelfs op zondag rijden er vuilniswagens."
Dick van Roest, bewoner van complex Caesar aan de Beukinkstraat, luidde vorig jaar de noodklok over afvaldump. "Het wisselt nu. Bij het kruispunt waar we op uit kijken, lijkt het iets minder", zegt hij. "Maar wat me opvalt, is dat andere bewoners losliggende zakken in de verpakkingencontainer gooien, hoewel er misschien niet alleen plastic in zit." Voorzitter Daniëlle de Vries van Wijkraad De Bothoven constateert een toename van afvaloverlast in Transburg.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede - foto: Wilco Louwes