De lezingen over wat er precies voorafging aan het ontslag op staande voet van een chauffeur van Keukenondersteuning Nederland lopen in de rechtbank Enschede sterk uiteen. Het is voor rechter A. Kuipers moeilijk daar een goed beeld van te krijgen, maar ze maakt wél duidelijk dat een werkgever voor zo'n ingrijpende beslissing stevig onderbouwde argumenten moet hebben.
Pas bevallen
Keukenondersteuning Nederland denkt sterk te staan. Het bedrijf verwijt de chauffeur tegen afspraken in een nieuwe keuken op de stoep te hebben afgeleverd bij een pas bevallen vrouw, terwijl de klant 150 euro extra betaalde om de keuken in huis te laten bezorgen. Ze belde daarover boos naar Keukenondersteuning Nederland, die een onderzoek instelde.
De uitkomst is ontslag op staande voet van de chauffeur. Er was sprake van niet te tolereren gedrag. We zijn een klein familiebedrijf en willen perfectie. Als er iets misgaat, dan barst het los op internet , aldus de directeur.
Alleen
De chauffeur benadrukt dat de bekritiseerde levering van de keuken weliswaar niet volgens het boekje is gegaan, maar wel in overleg én op advies van de planner van het bedrijf. Doordat een collega vanwege een andere levering aan een klant terug moest naar het magazijn in Enschede stond de chauffeur er plotseling alleen voor. Daardoor was het volgens hem onmogelijk de volledige keuken bij de klant in huis te zetten.
Volgens zijn juriste is het gebeuren zeker geen reden voor ontslag op staande voet. Afgaande op de informatie die ze nu heeft, neigt rechter A. Kuipers daarin mee te gaan. Ze stelt beide partijen voor te proberen er toch samen uit te komen. Na een schorsing besluiten ze daarvoor twee weken de tijd te nemen. Als het dan niet is gelukt, zal de rechter alsnog de knoop doorhakken.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay