Dat is de uitkomst van een gesprek dat vier bewoners gistermorgen hebben gehad met ambtenaren van de gemeente Enschede. Ik ben 60 procent tevreden en 40 procent achterdochtig , zei woonwagenbewoner Herman Hendriks over de toezegging. Met een beetje geluk zit hij ruim voor de kerst in een wagen op een kamp, ook al is het dan een noodvoorziening.
Maar dan moet de gemeente de daad wel bij het woord voegen. We hebben positieve gesprekken gevoerd, de gemeente gaat zo snel mogelijk op zoek naar een noodvoorziening. En nu wachten we af.
SteunbetuigingenLukt het niet, dan gaat zijn actie verder. Wij hebben recht op een plek en ik laat het niet los. Dan pakken we het groter aan. Hendriks is aangedaan door de steunbetuigingen die hij en zijn gezin krijgen. Ik kreeg zelfs bericht van een meneer uit Hengelo, een burger in een huis, die wil meedoen met de demonstratie voor meer woonwagenkampen. Een burger. Dat heb ik nog nooit meegemaakt.
We hebben afgesproken dat de gemeente de tijd tot 2 november benut om te kijken naar een eventuele noodoplossing , zegt Johan Pril, die zelf al jaren op zoek is naar een standplaats en bij het onderhoud op het stadhuis aanwezig was. Tot begin komende maand zullen Hendriks en anderen zich 'gedeisd' houden, zo luidt de afspraak met de gemeente.
Demonstratie Hendriks demonstreerde de afgelopen dagen tegen het woonwagenbeleid door met zijn camper een paar dagen illegaal aan de Broekheurnering te bivakkeren. Die actie werd maandagavond beëindigd, nadat de demonstranten het gesprek op ambtelijk niveau in het vooruitzicht was gesteld.In onderstaande video de beelden van de demonstratie.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen
1twente ging in gesprek met Herman Hendriks