Rechter Vermeulen komt tijdens het kort geding tussen Ter Woerds Schilderwerken en haar vroegere bedrijfsleider met een advies dat beide strijdende partijen overstijgt. Bedenk goed wat het betekent als je een handtekening zet onder een concurrentiebeding.
Daarover gaat het in deze zitting, waarin Ter Woerds Schilderwerken eist dat de voormalige bedrijfsleider stopt met zijn eigen bedrijfje en bovendien een forse boete betaalt. De Enschedeër zou afspraken uit het vroegere arbeidscontract hebben geschonden door met klanten van het schildersbedrijf uit Neede aan de haal te gaan.
Goede match
De advocaat van Ter Woerds geeft aan dat ze jarenlang een goede match vormden, maar de verhoudingen zijn inmiddels flink verstoord. De man werkte eerder lang als zelfstandig schilder en werd in 2014 door Ter Woerds binnengehaald. In de zomer van 2017 gaf hij te kennen toch opnieuw een eigen bedrijfje te willen beginnen. Ter Woerds ging ver om hem binnen te houden. Hij kreeg een nieuw contract waarin een winstdelingsregeling werd opgenomen en toestemming om naast zijn dienstverband een nevenbedrijfje op het gebied van interieuradvies te starten.
Geen schilderwerk
Maar geen schilderwerk. Dat is ook vastgelegd in het concurrentie- en relatiebeding , benadrukt de advocaat. Daaraan zou de Enschedeër zich niet hebben gehouden nadat hij in april van dit jaar alsnog voor zichzelf begon. Hij zou vervolgens klanten van Ter Woerds, zoals een kappersketen en werkzaamheden aan het Menko-gebouw , hebben binnengehengeld voor zijn eigen bedrijfje.
Relaties
De advocaat van de Enschedeër betoogt dat het ging om relaties die nog dateren uit de tijd dat zijn cliënt als zzp er werkzaam was en dat hij met zijn nieuwe schildersbedrijfje niet in strijd handelt met afspraken met zijn vroegere werkgever.
Beperkingen
Rechter Vermeulen betwijfelt dat, vanwege de handtekening die is gezet onder het concurrentiebeding, maar vraagt zich tevens hardop af of de beperkingen die Ter Woerds haar vroegere bedrijfsleider wil opleggen, niet te ver gaan. Met dit voorschot op een mogelijke uitspraak besluiten beide partijen een week te nemen om te kijken of ze er alsnog onderling uit kunnen komen.
© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay