Verkeer
Stuur appje
Zoek
Je bekijkt nu een artikel uit het archief
Dit artikel is niet geoptimaliseerd voor de huidige 1Twente-website. Hierdoor kan het voorkomen dat de opmaak wegvalt, er media ontbreekt en/of metadata incorrect is.
Nieuws
Enschede

Gemeente stoot klaslokalen af vanwege leegstand

86255 schoolklas

Omdat tien procent van de schoollokalen in het basisonderwijs leeg staat, gaat de gemeente de huurcontracten met meerdere schoolgebouwen ontbinden en worden er vier noodlokalen weggehaald. Het gaat om 23 lokalen met een totale oppervlak van 2.510 vierkante meter. De gemeente beëindigt onder andere de huurovereenkomsten met de Menkotoren en de Helmerhoek en ook het noodlokaal van de Prinseschool gaat dicht.

De ontbinding van de huurcontracten met de betreffende scholen komt doordat de gemeente sinds januari 2,5 miljoen euro minder van het Rijk krijgt voor onderwijshuisvesting. In overleg met de besturen van Stichting KOE, Consent en VCO is de gemeente tot dit besluit gekomen. De gemeente wil op lange termijn jaarlijks 311.600 euro verdienen. Daarnaast is zoveel mogelijk rekening gehouden met de locaties van de Integrale Kindcentra. De verhuizing gaat 440.696 euro kosten.

LocatiesIn het onderstaande overzicht gaat het om het opheffen van locaties. Dat wil zeggen dat scholen gebouwen of adressen verlaten, en hun intrek nemen in een andere pand:

- Beëindiging huurcontract Menkotoren (Bonifatiusschool). Verhuist naar locatie Toermalijn.
- Verwijderen noodlokaal Prinseschool, Staringstraat.
- Verwijderen drie noodlokalen De Prinseschool (IST), Daalweg. IST verhuist naar St. Jan/Veldkampplantsoen. De St. Janschool/Veldkampplantsoen verhuist naar St. Janschool Haaksbergerstraat.
- Verhuizen De Helmerhoek. Opvangen leerlingen in de Averbeke en de Willem van Oranjeschool.
- Daarnaast komt er een nieuw instroompuntpunt voor het montessori onderwijs in de Paus Joannesschool en wordt de locatie Het Zeggelt Meeuwenstraat opgeknapt.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.