Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

ING en gemeente praten weer over bankgebouw aan Boulevard

440557 870180

De gemeente Enschede en de ING-bank zijn weer met elkaar in gesprek over de aankoop van het bankgebouw aan de Boulevard 1945. We hebben goede gesprekken met de ING , aldus wethouder Jeroen Diepemaat. Hij verwacht dat het laatste puzzelstukje dat past in het immense bouwplan Kop van de Boulevard op niet al te lange termijn gelegd gaat worden.

Henk ten Harkel | 1Twente

Woontoren
Om het totaalplan goed af te ronden hebben betrokken ontwikkelaars en de gemeente het perceel van de ING nodig. In de voorliggende plannen wordt het bankgebouw gesloopt, zodat de grond beschikbaar komt voor de nieuwe infrastructuur en de bouw van drie woontorens met 530 appartementen. Zes marktpartijen, woningcorporatie Domijn en gemeente investeren samen 150 miljoen euro in het project.

Verstoord
De relatie tussen bank en gemeente raakte ernstig verstoord toen de gemeente het voorkeursrecht op het perceel legde. Dat betekent dat bij verkoop de ING verplicht is de grond het eerst aan de gemeente aan te bieden. De ING was het daar niet mee eens en communiceerde vanaf dat moment alleen nog met de gemeente via een advocaat.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Carlo ter Ellen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.