Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Inwoners Groot Driene maken al wandelend vrienden

Wandelen foto
Wandelen is een sportieve en sociale bezigheid
Beeld: Still uit video 1Twente Hengelo

In de wijk Groot Driene start in de week van 21 september het project Wandel je Fitness. Dit wandelprogramma is speciaal bedoeld voor inwoners van Hengelo, met als doel hen te stimuleren om structureel deel te nemen aan wandel- en beweegactiviteiten. Het project is ontwikkeld en wordt uitgevoerd door Fitpunt Hengelo en wordt ondersteund door onder andere de Provincie Overijssel, Gemeente Hengelo en de Hengelose Wandel Unie.

Wandel je Fitness is een 10-weeks wandelprogramma door het mooie groen van de wijk Groot Driene en omgeving. Onder leiding van een vaste instructeur wordt er wekelijks in een vaste groep een andere route gewandeld. De wandelroutes duren ongeveer een uur en tevens worden er tijdens deze wandelingen spierversterkende fitnessoefeningen aangeboden om de stabiliteit, mobiliteit en belastbaarheid te vergroten.

“'Wandelen is een uitstekende activiteit om sociale contacten op te doen en toch sportief bezig te zijn'”

Naast de lichamelijke inspanningen is er ook voldoende mogelijkheid om op sociaal vlak bezig te zijn. Isa Groener, één van de vaste instructeurs, vertelt: "Wandelen is een uitstekende activiteit om sociale contacten op te doen, sportief bezig te zijn en toch gezellig kunnen praten. Tijdens de coronaperiode hebben we gemerkt dat de behoefte om coronaproof te blijven bewegen erg groot was. Naar aanleiding daarvan hebben we dit project ontwikkeld. Daarnaast stimuleren wij het sociale aspect door na afloop de deelnemers de mogelijkheid te bieden om gezamenlijk een kop koffie of een gezonde smoothie te drinken."

Geïnteresseerden kunnen zich eenvoudig aanmelden op de website www.fit-punt.nl. De wandelingen vinden plaats op maandagavond en dinsdagochtend en starten in de week van 21 september. De kosten voor dit 10-weeks programma bedragen 9 euro voor leden van Fitpunt en 15 euro voor niet-leden. Dit bedrag is inclusief een jaar gratis lidmaatschap van de Hengelose Wandel Unie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.