Verkeer
Stuur appje
Zoek

Na drie maanden Hettie Franken staat nu Wynand Buursink op De Muur

Stadsdichter Hettie Franken verzorgde eind juni de aftrap, nu is het de beurt aan Wynand Buursink om kiosk De Muur te verfraaien met een gedicht. Het initiatief is afkomstig van Marijke Agterbosch, de nachtburgemeester van Hengelo.

Kiosk De Muur, tegenover de Lambertusbasiliek aan de Enschedesestraat in Hengelo, draagt in elk geval tot medio 2022 elke drie maanden een ander gedicht van een Hengelose dichter (m/v). Het project onder de noemer ‘Sta even Stil’ werd donderdag 25 juni geopend door George ten Brummelhuis, eigenaar van café De Appel én eigenaar van de kiosk.

Het initiatief om op De Muur gedichten te exposeren is zoals gezegd afkomstig van Marijke Agterbosch. Zij vindt het haar taak de stad ‘steeds een beetje mooier te maken’. Daar moet dit project ook aan bij dragen. Woensdag 24 juni vertelde Marijke Agterbosch over haar initiatief in de dagelijkse nieuwsshow 1Twente Vandaag.

“‘Gedichten op De Muur maken de stad mooier’”

Wynand Buursink (Hengelo, 1960) is in de eerste plaats beeldend kunstenaar. Hij schrijft ook gedichten en korte verhalen, vaak met een absurdistische inslag. Hij voltooide in 2004 een opleiding aan de AKI (gemengde media; zelf noemt hij dit het pretpakket). Buursink exposeerde ondermeer in Het Lambooijhuis, de Hengelose Kunstzaal, de Franken Groentewinkel in de Lambertushof, in Munster (groepsexpositie), in TETEM (Enschede), in het provinciehuis in Zwolle, bij hemzelf thuis en bij college-kunstenaar Jozef de Bot thuis.

Met zijn gedichten en aforismen, performances en kiekjes kleurt hij de plaatselijke underground. Hij gaf een aantal kunstzinnige boekjes uit in eigen beheer. In 2002 richtte hij het Zozoïsme op; een stroming die zich in gaat 2020 opheffen. Momenteel werkt Buursink aan een kalender voor het jaar 2200.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.