Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws

Leren beleggen? Drie vrienden willen helpen met 'Your Investment School'

Hoe word je een investeringsheld? Drie vrienden uit Overijssel lanceerden vorige week 'Your Investment School' waar mensen zich, volgens hen, naar financiële vrijheid kunnen 'bingewatchen'. Te mooi om waar te zijn? In 1Twente Vandaag vertelde Lucas van Raad, één van de oprichters, meer over het nieuwe platform.

De site, waarop voornamelijk video’s te zien zijn, is bedoeld om geïnteresseerden van A tot Z te leren hoe ze met aandelen om moeten gaan. “Met de video’s willen we duidelijk maken dat je met investeren over een lange periode rijkt wordt, maar dat snel geld verdienen niet het doel is”, legt Van Raad uit.

“Bingewatch yourself into financial freedom’ staat daarom ook op onze website”

De 21-jarige maakt duidelijk dat je met beleggen een basis opbouwt en het geld, als je het goed doet, blijft groeien. “’Bingewatch yourself into financial freedom’ staat daarom ook op onze website”, aldus Van Raad. De video’s die Van Raad en zijn collega’s op de website zetten, zijn meer bedoeld als hulpmiddel. “Van de video’s alleen ga je niet rijk worden”, benadrukt de investeringsexpert. Juist daarom doet het team ook geen belofte. Ze geven wel tips. “Investeren moet je doen met geld dat je overhebt, nooit met geld dat je hebt om rekeningen te betalen bijvoorbeeld. Echt een no-go. Daarnaast probeert een goede belegger zijn risico’s zo klein mogelijk te houden”, legt Van Raad uit.

Vorige week ging Your Investment School officieel online en de start is goed, want aan het begin van deze week werd de honderdste klant verwelkomd. Ondertussen werken de oprichters aan het verder uitbouwen van hun platform. "Iedere week komt er nieuwe informatie bij", vertelt Van Raad. Op dit moment leggen de heren alles uit wat je moet weten voordat je gaat investeren en hoe je moet investeren in aandelen. Binnenkort komt daar een uitleg over digitale betaalmiddelen bij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.