Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Irma Bruggeman gekozen tot nieuwe nachtburgemeester van Hengelo

Nachtburgemeester van Hengelo, Marijke Agterbosch, geeft na twee jaar het stokje door aan een opvolger. Programmamaakster en communicatiedeskundige Irma Bruggeman is vanaf 1 januari de vierde nachtburgemeester van Hengelo. Dat heeft de jury van Stichting Nachtburgemeester Hengelo i.o. dit weekend bekend gemaakt.

Vanwege haar ervaring, kennis en netwerk vinden de leden van de sollicitatiecommissie dat Bruggeman de Nachtburgemeester is die Hengelo de komende twee jaar nodig heeft. “De komende twee jaar wacht de nieuwe nachtburgemeester vanwege de corona een bijzondere taak: cultuur, horeca, sport en leegstaande winkels verdienen extra aandacht,” zegt initiatiefnemer Pier van Dijk namens de organisatie. De jury was unaniem in het besluit. Herbert Capelle onthield zich van stemming.

Op zondag 20 december (middag) wordt de nieuwe nachtburgemeester ingehuldigd. De locatie wordt nog bekend gemaakt.

Maandag 7 december is Irma Bruggeman tussen 16:00 - 17:00 uur te gast in het programma 1Twente Vandaag.

Irma bruggeman 16x9

Bruggeman staat te springen om aan de slag te gaan als nachtburgemeester in een rol als verbinder, zeker in coronatijd en de periode die straks volgt. "Met het netwerk dat ik, dankzij mijn werkzaamheden op diverse broedplaatsen heb, denk ik de stad een effectieve slagkracht te kunnen bieden en voor verbindingen en zichtbaarheid te kunnen zorgen tussen zowel ondernemers en inwoners." Bruggeman wil echts iets betekenen voor de stad. "Ik bruis niet alleen van de ideeën voor verschillende scenario’s, maar zie en hoor ook veel originele initiatieven die voor Hengeloërs inspirerend kunnen zijn."

Zes jaar geleden namen Herbert Capelle en Pier van Dijk, beiden beeldend kunstenaar, het initiatief tot oprichting van de Nachtburgemeester Hengelo. Via verschillende procedures werden achtereenvolgens benoemd Berto Mulder (uitbater café De Kleine Burgemeester), Tijs Jagers (Hengelo Helemaal Stil?) en Marijke Agterbosch (beeldend kunstenaar/voormalig stadsdichter), telkens voor een periode van twee jaar.

De Nachtburgemeester opereert onafhankelijk, is politiek neutraal en staat boven belanghebbenden en partijen. Zijn/haar taak is, zonder enige sturing door of tussenkomst van de stichting i.o., twee jaar lang ogen en oren de kost te geven, te initiëren en te verbinden, kortom dát te bedenken en mogelijk te doen wat Hengelo ten goede zou kunnen komen. De commissie schat in dat Irma Bruggeman de verbinder is die Hengelo gaat helpen met woord en daad

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.