Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Charlotte gunt ook ándere kinderen jeugd vol sport en muziek

Charlotte Kroezen, vwo-leerling op het Montessori College Twente, had altijd al de wens om zelf een benefietconcert te organiseren. Voor een profielwerkstuk dat ze voor school moet maken, besloot ze om het idee uit te voeren. Door COVID19 zit een groot event met veel publiek er niet in, maar het is Charlotte gelukt: vrijdag 11 december organiseert ze een online benefietconcert met het Twents Jeugd Symfonie Orkest. De opbrengst gaat naar het Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo / Borne.

Het idee om zelf een benefietconceet te organiseren, kreeg Charlotte nadat ze in september 2019 samen met haar zus een benefietconcert bezocht van Global Citizen in New York, met artiesten als Queen, Adam Lambert en Alicia Keys. Een goed doel voor een eigen benefietconcert was snel gevonden. Ze wilde iets doen voor het Jeugdfonds Sport & Cultuur Hengelo / Borne dat ervoor zorgt dat kinderen en jongeren uit gezinnen, waar te weinig geld is voor voetbal, muziekles en dans, toch lid kunnen worden van een vereniging. Het fonds betaalt de contributie en het lesgeld.

"Ik heb voor dit doel gekozen, omdat het dicht bij mij staat," zegt Charlotte. "Zelf heb ik gedurende mijn jeugd, en tot op heden, de mogelijkheid gehad om aan veel culturele- en sportactiviteiten deel te nemen. Zo speel ik viool bij het Twents Jeugd Symfonie Orkest, speel ik piano en zing ik. Ook speel ik hockey bij HC Twente en heb ik jaren in amateurgezelschap in musicals gespeeld bij CREA." Charlotte vindt dat sport- en culturele activiteiten erg goed zijn voor de ontwikkeling van kinderen. "Het is daarom jammer dat sommige kinderen worden uitgesloten van deze activiteiten omdat er geen geld voor is."

Het benefietconcert met het Twents Jeugd Symfonie Orkest is vrijdag 11 december te zien via www.benefietconcertjfsc.nl tussen 16:30-17:30 uur en 18:00-19:00 uur. Het jeugdorkest repeteert wekelijks onder leiding van dirigent Carl Wittrock in de Waterstaatskerk te Hengelo. Op de website zijn video’s te bekijken van verschillende sprekers en artiesten die door hun werk zich verbonden voelen met Jeugdfonds Sport en Cultuur, zoals Herman Finkers, Wout Brama, Björn Kuipers, Karin Bloemen en Jan van Halst. Op de website is ook informatie te vinden over Jeugdfonds Sport en Cultuur en een knop om te doneren.

Meer weten? Kijk op: www.benefietconcertjfsc.nl

Charlotte Kroezen Ernst Bergboer
Charlotte Kroezen organiseert een speciaal benefietconcert.
Beeld: Ernst Bergboer
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.