Verkeer
Stuur appje
Zoek

Oscar Rodenburg musiceert 1Twente Het Jaar bij elkaar

DSCF2332 2
Huismuzikant Oscar Rodenburg tijdens 1Twente Het Jaar
Beeld: Henk ten Harkel

‘Brother, can you spare a dime?’ zong hij in de eerste uitzending, ‘Mens, durf te leven’ klonk in de laatste. Huismuzikant Oscar Rodenburg luisterde naar de interviews tijdens 1Twente Het Jaar en bedacht ter plekke welke nummers erbij pasten. De totaal verschillende titels die voorbijkwamen tekenen de veelkleurigheid van de gesprekken.

Klik hier voor de hele uitzending met het politieke echtpaar.

Oscar: “Het wordt steeds duidelijker voor mij, bijvoorbeeld door de toeslagenaffaire, hoeveel ons leven om geld draait. Dat werd nooit pijnlijker duidelijk dan in de grote crisis van de jaren ’30. En als één lied die jaren goed weet te verwoorden, dan is het wel ‘Brother, can you spare a dime?’”

Beluister zijn lied hieronder:

Klik hier voor de hele uitzending met de GGD-directeur.

Oscar: “We zijn gegaan van géén maatregelen, want ‘het is ver weg in China’, naar maatregelen, naar versoepelingen, naar weer meer maatregelen, naar een volledige lockdown zelfs. En voor mensen kan dat voelen als een plaat, die steeds maar op herhalen staat. Een beetje als een veerpont. Een lied van Drs. P.”

Beluister zijn lied hieronder:

Klik hier voor de hele uitzending met de directeur van poppodium Metropool.

Oscar: “30 jaar herrie in de tent, 30 jaar gezelligheid, 30 jaar vriendschap, 30 jaar muziek en feesten. Voor degenen die een beetje kwijt zijn wat dat ook alweer was, had ik dit lied in gedachten. Geschreven door Jesse Borkens."

Beluister zijn lied hieronder:

Klik hier voor de hele uitzending met de winnaar van The Voice Senior 2020.

Oscar: “Toen ik zo zat te luisteren dacht ik dat één naam, als we het hebben over Nederlandstalige muziek en het levenslied, nog ontbreekt: Ramses Shaffy. Daarom speel ik nu een lied dat wat mij betreft het nieuwe volkslied van Nederland kan worden. Velen kennen het van Ramses, maar het is eigenlijk geschreven in 1917 door Dirk Witte. En het heet ‘Mens, durf te leven’"

Beluister zijn lied hieronder:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.