Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Hengelo

Overijsselse Vrijwilligersprijs naar vier sympathieke Hengelose initiatieven

20221202 vrijwilligersprijs hengelo Frank Boereboom
Eén dag per jaar biedt Frank Boereboom met een groot team vrijwilligers een mooie dag aan aan honderden kinderen in Hengelo.
Beeld: Provincie Overijssel

Vier Hengelose vrijwilligersinitiatieven zijn deze week in de prijzen gevallen. De prijs bestond uit een ingelijst certificaat, een VVV-bon en een bos bloemen. De gelukkigen waren Frans Kattenpoel (De Slinger Hengelo), Marnix Morsink (GOOD ETT’N in en um Hengel), Frank Boereboom (Franky's Kinderdag) en de vrijwilligers van de Heemtuin Weusthag.

Waardering

Aan een groot aantal vrijwilligersorganisaties is gevraagd om vrijwilligers te kiezen die een extra blijk van waardering verdienen. Van trainer tot mantelzorger en van bestuurder tot groene vrijwilliger. In de gemeente Hengelo zijn de Overijsselse Vrijwilligersprijzen op donderdag 1 december uitgereikt door Provinciaal Statenlid Annemieke Wissink en Lidy Noorman van Provincie Overijssel en Ard van Winden namens IVN.

De winnaars

Frans Kattenpoel is één van de vrijwilligers van het team van De Slinger Hengelo, dat zich inzet om maatschappelijke initiatieven van de grond te krijgen. Hij legt samen met de andere vrijwilligers verbindingen tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke instanties of initiatieven.

Marnix Morsink is samen met Marian Rupert en Drees Kroes verantwoordelijk voor 'GOOD ETT’N in en um Hengel'. In samenwerking met boeren, wijkorganisaties en burgers willen ze met deze beweging gezond voedsel duurzaam produceren en gebruiken. In eerste instantie in Hengelo, daarna in de wijde regio.

Frank Boereboom organiseert al jaren Franky's Kinderdag. Eén dag per jaar biedt hij met een groot team vrijwilligers een mooie dag aan aan honderden kinderen in Hengelo. Hij trapt altijd af met een gezellig en gezond ontbijt.

De werkgroep Heemtuin van het IVN Hengelo onderhoudt de hele heemtuin. Zo'n vijftien mensen werken hier iedere week aan mee tussen maart en oktober.

De Overijsselse Vrijwilligersprijs betreft een samenwerking tussen provincie Overijssel, Stimuland, VOSVI en plaatselijke vrijwilligersorganisaties.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.